Izvor: RTS arhiva vesti 28.01.2018

Vučić u Istanbulu sa vlasnikom "Taj grupe", nova investicija u Kraljevu

RTS 28.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa biznismenom i vlasnikom "Taj grupe" Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo, sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta. Sutra razgovori sa predsednikom Turske… »

Hrvatska uputila notu Srbiji zbog Dačićevih izjava o Jasenovcu

RTS 28.01.2018
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je notu Ambasadi Srbije u Zagrebu, kojom izražava duboko nezadovoljstvo zbog izjava prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića izrečenih u sedištu UN 26… »

Dačić o hrvatskoj noti: Zaprepašćen sam takvim licemerjem i bezobrazlukom

RTS 28.01.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući notu koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog njegovih izjava u UN o Jasenovcu, rekao je da je zaprepašćen takvim "licemerjem i bezobrazlukom". Ivica Dačić je za Tanjug rekao da je izložbu o… »

Navaljni uhapšen kada se pojavio na protestu u Moskvi

RTS 28.01.2018
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni uhapšen je zbog kršenja propisa o organizovanju protesta, koji se danas održavaju širom zemlje, potvrđeno je agenciji "Tas" u ministartsvu unutrašnjih poslova. Policija je prethodno upala u kancelariju… »

Besplatni preventivni pregledi širom Srbije

RTS 28.01.2018
U više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije preventivni pregled obavilo ukupno 21.023 građana. Tokom pet dana akcije besplatnih preventivnih pregleda koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja pregledano je skoro 100.000 građana. U Kliničkom… »

Kosovsko pitanje na referendumu, mogućnost sa više nepoznatih

RTS 28.01.2018
Po povratku sa Kosova i Metohije, predsednik Srbije najavio je mogućnost referenduma na kojem bi se građani izjasnili o kosovskom pitanju. Referendumska praksa u Srbiji nije česta, ali nije ni nepoznata. Da li će referenduma uopšte biti i na šta bi… »

Predata izborna lista grupe građana okupljenih oko Đilasa

RTS 28.01.2018
Grupa građana okupljena oko Dragana Đilasa predala je gradskoj izbornoj komisiji listu "Dragan Đilas - Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju". Prethodno je u Domu omladine, na prvom skupu ta lista predstavila svoje kandidate za odbornike Skupštine grada… »

Đurić osudio poruke mržnje na školi u Ugljarima

RTS 28.01.2018
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić osudio je pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, ispisivanjem poruka mržnje na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja, i naglasio da Srbija "neće stajati nemo i bespomoćno… »

DS: Deklaracija sa programskim ciljevima za Beograd

RTS 28.01.2018
Koalicija Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Nove stranke i Zelene ekološke partije – Zeleni predstavila je Deklaraciju "Da oslobodimo Beograd“, u kojoj su izloženi programski ciljevi za predstojeće beogradske izbore. Kandidat te… »

Premijerka Srbije pozvana na sastanak Bilderberške grupe

RTS 28.01.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić dobila je poziv za učešće na redovnom godišnjem sastanku najuticajnijih svetskih političara i ekonomista, okupljenih u Bilderberšku grupu, potvrđeno je agenciji "Tanjug" u njenom kabinetu. Poziv je usledio nakon… »