Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 28.01.2018

Vučić otputovao u Tursku, sastanak sa Erdoganom i Izetbegovićem

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u Tursku, gde će u ponedeljak razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. "U ponedeljak ću imati sastanak sa… »

Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji, Dačić zaprepašćen, Vučić pita da li je to moguće

RTV 28.01.2018
ZAGREB, BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je uputilo notu Republici Srbiji zbog izjava ministra (spoljnih poslova Srbije Ivice) Dačića datih prilikom otvaranja izložbe "Jasenovac - pravo na sećanje" u… »

Ljajić: Referendum o Kosmetu nije bežanje od odgovornosti

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Referendum na kojem bi se građani izjasnili o kosovskom pitanju nije opcija za rešenje tog pitanja, već način da se građani slobodno i demokratski izjasne o rešenju koje će predložiti političari, izjavio je ministar Rasim Ljajić. "To… »

Predata izborna lista grupe građana okupljenih oko Đilasa

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Grupa građana okupljena oko Dragana Đilasa predala je danas gradskoj izbornoj komisiji listu "Dragan Đilas - Beograd. Ljudi pobeđuju". Prvi na listi i kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas, poručio je skupu da će se zalagati da u… »

Đurić osudio ispisivanje poruka mržnje na školi u Ugljarima

RTV 28.01.2018
PRIŠTINA - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić osudio je večeras pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, ispisivanjem poruka mržnje na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja, i naglasio da Srbija "neće… »

Premijerka Srbije pozvana na sastanak Bilderberške grupe

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić dobila poziv za učešće na redovnom godišnjem sastanku najuticajnijih svetskih političara i ekonomista, okupljenih u Bilderberšku grupu. Poziv je usledio nakon njenog izlaganja na sastanku grupe "Novi lideri… »

Varadi o Kosovu između stvarnosti i želja

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Odvajanje Kosova i Metohije od Srbije je suprotno međunarodnom pravu, ali pravna praksa u ovom domenu nije i međunarodna praksa, izjavio je danas u emisiji Sedmica Radio Beograda profesor Tibor Varadi. "Činjenica je da u ovom trenutku Kosovo… »

Kuoči: Situacija na Kosovu mirna i stabilna

RTV 28.01.2018
PRIŠTINA - Komandant Kfora, general Salvatore Kuoči, ocenio je da je situacija na Kosovu mirna i stabilna uprkos nedavnim događajima na severu kada je 16. januara ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Kuoči je u intervjuu za… »

Održan drugi Sabor srpske desnice

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Drugi Sabor srpske desnice održan je danas u Sava Centru, a predsednik te stranke Miša Vacić izjavio je da je njihov program usmeren na očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i celovitosti Republike Srbije. "Celovitost… »

Vučić čestitao ponovni izbor finskom predsedniku

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku ponovo izabranom predsedniku Republike Finske Sauliju Ninistu ističući da Srbija veoma ceni podršku koju joj Finska pruža u procesu evrointegracija, i da će, kao odgovoran i pouzdan… »