Izvor: SEEbiz arhiva vesti 28.01.2018

Dačić: Zaprepašćen sam licemjerjem i bezobrazlukom Hrvatske

SEEbiz 28.01.2018
BEOGRAD - Šef diplomatije Ivica Dačić, govoreći o noti koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izjava u UN o Jasenovcu, kaže da je zaprepašćen "licemerjem i bezobrazlukom". Dačić je za Tanjug kazao da je izložbu o Jasenovcu koja je postavljena u… »

Ustavni sud onemogućio imenovanje Puigdemonta za predsjednika Katalonije

SEEbiz 28.01.2018
MADRID - Španjolski Ustavni sud nije u subotu suspendirao kandidaturu Carlesa Puigdemonta za predsjednika vlade Katalonije, no blokirat će njegovo imenovanje ako se Puigdemont osobno ne pojavi u parlamentu u Barceloni, objavljeno je na mrežnoj stranici… »

Knežević: Bolji poslovni ambijent doneo 2,6 milijardi evra investicija u Srbiju

SEEbiz 28.01.2018
BEOGRAD - Ministar privrede Goran Knežević rekao je da je bolji poslovni ambijent u Srbiji doveo do toga da su direktne strane investicije u 2017. godini dostigle 2,6 milijardi evra. Knežević je u intervjuu za današnje izdanje lista Blic ocenio da… »

Tužilaštvo Kosova: Ništa konkretno u otkrivanju ubice Ivanovića

SEEbiz 28.01.2018
BEOGRAD - Državno tužilaštvo Kosova intenzivno radi na otkrivanju izvršioca ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali do sada nema ničega konkretnog, izjavio je portparol Državnog tužioca Kosova Ekrem Ljutfiu. "Intenzivno… »

Bivša Mesićeva rezidencija ide na bubanj

SEEbiz 28.01.2018
ZAGREB - Ministarstvo državne imovine odlučilo je na natječaju prodati vilu u Grškovićevoj ulici 13 u Zagrebu, u kojoj je donedavno djelovao bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, kojeg je država deložirala početkom 2017. Ministarstvo je… »

Južni tok postaje Srpski tok

SEEbiz 28.01.2018
BEOGRAD - Preduzeće Južni tok, koje je formirano zbog projekta istoimenog gasovoda, uskoro će biti preimenovano u Srpski tok i sa novim imenom gradiće trasu za plavi energent od Bugarske do Srbije. Zbog ovakvih planova, Srbijagas će se zadužiti… »

Policija upala u ured Alekseja Navaljnog

SEEbiz 28.01.2018
MOSKVA - Ruska policija u nedjelju je upala u ured Alekseja Navaljnog u Moskvi razvalivši vrata metalnom polugom i uhitila njegove suradnike, priopćili su suradnici vodećeg političkog protivnika Kremlja koji je za danas najavio prosvjede. Navaljni je… »

Kina nastavlja isključivati internetske portale neprihvatljiva sadržaja

SEEbiz 28.01.2018
PEKING - Najpopularnija kineska društvena mreža Sina Weibo isključila je na tjedan dana iz mreže nekoliko internet portala zbog, po ocjeni nadzornog tijela za praćenje interneta, širenja opscenog i pogrešno orijentiranog sadržaja. Kineska vlada… »

Porezni obveznici ipak će vraćati Agrokorove dugove

SEEbiz 28.01.2018
ZAGREB - Dok se privatne tvrtke bore za svaku kunu, zasad ostaje nepoznato kako će svoje tražbine u Agrokoru zaštititi državne tvrtke, banke, agencije, gradovi i općine čija potraživanja prelaze milijardu kuna. Ako budu otpisivali svoje dugove… »

Ta slatka odmetnica: Njezino Veličanstvo secesija!

SEEbiz 28.01.2018
KOLUMNA - Kao da poslovni čovjek poželi brak s umjetnicom. To su riječi kojima bih opisala secesiju. Spoj umjetnosti i obrta kako bi se unijela ljepota u industrijsku proizvodnju. Sjećam se kako sam znala markirati sate slikanja s Ernstom Fuchsom kako… »