Izvor: Sputnik arhiva vesti 28.01.2018

Protestna nota Hrvatske Srbiji zbog Dačićeve izjave o Jasenovcu

Sputnik 28.01.2018
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je uputilo notu Republici Srbiji zbog izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića datih prilikom otvaranja izložbe „Jasenovac — pravo na sećanje“ u UN u Njujorku. Na… »

Zakon o jezicima „trese“ Makedoniju

Sputnik 28.01.2018
Sednica Sobranja na kojoj je predviđeno treće čitanje zakona o jezicima, kojim se unapređuje upotreba albanskog jezika, zakazana je za sutra. Vodeća makedonska opoziciona stranka VMRO-DPMNE podnela je više od 32.000 amandmana na taj zakon, navodeći… »

Kitarovićeva: Neodgovorno ponašanje Slovenije

Sputnik 28.01.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je žaljenje zbog slanja kazni hrvatskim ribarima, ocenivši da je reč o neodgovornom ponašanju Slovenije zbog kog može da dođe do eskalacije stanja. Komentarišući odluku hrvatske policije koja… »

Uzbuna u Atini: Avganistanac sa sedam detonatora u rancu

Sputnik 28.01.2018
Grčka policija uhapsila je u Atini Avganistanca koji je u rancu imao sedam električnih i elektronskih detonatora i nekoliko lažnih ličnih karata. On je, kako prenosi ANA, hodao gradom kao beskućnik. Policija je sprovela istragu kako bi utvrdila… »

Mis bikini: Sibirska vrela krv osvojila svet (foto)

Sputnik 28.01.2018
Darja Hohlova iz Novosibirska osvojila je titulu „Mis bikini“ u okviru konkursa „Mis turizma 2018“ koji se održava u Maleziji, napisala je lepotica na svom Instagramu, dodavši da je u uži krug ušlo 15 najlepših devojaka. Top 15 samыh… »

Šta piše u američkom dokumentu o lošim namerama?

Sputnik 28.01.2018
Nepunih mesec dana posle Nacionalne bezbednosne strategije Donalda Trampa, iz Vašingtona stiže još jedan sličan dokument, Pentagonova Nacionalna strategija odbrane koja, poput one Trampove, Rusiju i Kinu opisuje kao glavne protivnike Sjedinjenih… »

Tramp poručio poznatom reperu: Nezaposlenost crnaca najniža ikada

Sputnik 28.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp pozvao je svoje pratioce na Tviteru da obaveste repera Džej Zija da je zbog njegove politike stopa nezaposlenosti među crnim Amerikancima na najnižoj zabeleženoj stopi od kada se vodi evidencija. Somebody please… »

Ruski senator: Zemlja sa takvom detektivskom tradicijom došla do pećinskog nivoa

Sputnik 28.01.2018
Optužbe britanskih obaveštajnih službi na račun ministra odbrane o objavljivanju tajnih podataka su van pameti i predstavljaju potpuni gubitak profesionalizma, smatra prvi zamenik predsedavajućeg Odbora Saveta Federacije Rusije za odbranu i… »

Predsednik Finske: Nema razloga za promenu politike prema Rusiji

Sputnik 28.01.2018
Ne vidim razlog za promenu politike prema Rusiji, rekao je predsednik Finske Sauli Niniste na konferenciji za medije posle završetka predsedničkih izbora u zemlji, na kojima je ponovo izabran na funkciju šefa države. „Ne vidim razlog za promenu… »

Mogu li Amerikanci dolarom da pobede džihad na Kosovu — kad im više ne treba

Sputnik 28.01.2018
Na 18. Islamskoj konferenciji, održanoj u Pakistanu oktobra 1998. godine, albanski separatizam na KiM okarakterisan je kao džihad, čime je čitav muslimanski svet pozvan da pomogne, svim raspoloživim sredstvima, „borbu za slobodu na okupiranim… »