Izvor: Studio B arhiva vesti 28.01.2018

Vlada Srbije šokirana zbog hrvatske protestne note

Studio B 28.01.2018
Vlada šokirana zbog Hrvatske protestne note upućene Srbiji, nakon izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u UN o Jasenovcu. Komentarišući protestnu notu, Dačić je rekao je da je zaprepašćen takvim „licemerjem i bezobrazlukom“… »

Urađena transplantacija srca u Kliničkom centru

Studio B 28.01.2018
U Kliničkom centru Srbije noćas je urađena transplantacija srca, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. To je druga transplantacija srca od početka godine i peti donor. Osim transplantacije srca od istog donora urađena je i transplantacija… »

Pet sati razgovora o imenu, Zaev optimista

Studio B 28.01.2018
Više od pet sati trajao je sastanak državnog i političkog vrha Makedonije na kom je razmatran predlog Metjua Nimica oko novog imena države, a makedonski premijer Zoran Zaev je rekao da je optimista i da je nacionalni konsezus po tom pitanju moguć… »

Tokom dana pretežno sunčano, toplo, do 12 stepeni

Studio B 28.01.2018
U Srbiji će ujutru biti slab, na jugu i istoku ponegde i umeren mraz, po kotlinama i rečnim dolinama mestimično magla, koja će se ponegde zadržati duže tokom dana. Tokom dana će biti toplo, na severu i u centralnim krajevima umereno oblačno i… »

Atina: Uhapšen Avganistanac sa detonatorima u rancu

Studio B 28.01.2018
Pripadnici grčke policije za borbu protiv terorizma uhapsili su u Atini jednog stranog državljanina, Avganistanca koji je u rancu imao sedam električnih i elektronskih detonatora i nekoliko lažnih ličnih karata. On je, kako prenosi ANA, hodao gradom… »

Mali i Grbović: Big fashion primer promena u Beogradu

Studio B 28.01.2018
Tržni centar Big fashion na Karaburmi primer je promena u celom gradu, koje Beograd čine bliže evropskim i svetskim metropolama, poručili su danas Siniša Mali i Goran Grbović sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“. Oni su… »

Hrvatska nota Srbiji zbog izložbe o Jasenovcu, kao da Nemačka piše Jevrejima

Studio B 28.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi voleo da vidi tekst protesne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe „Jasenovac, pravo na nezaborav“ u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita “da li je to moguće”… »

Priznanje za doprinos unapređenju odnosa Srbije i Izraela

Studio B 28.01.2018
Gradski menadžer Goran Vesić primio je u Narodnom pozorištu povelju „Jozef Žamboki daruje građanima Beograda i Srbije“ koju koje dodeljuje Kneset, parlament Izraela, i Ministarstvo inostranih poslova Izraela za izuzetan doprinos jačanju… »

Održano 24. Takmičenje u besedništvu

Studio B 28.01.2018
Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu održano je 24.Takmičenje u besedništvu studenata. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je po završetku takmičenja najboljima uručio nagrade. Petronijević je rekao da je već drugu godinu Grad… »

Magla smanjuje vidljivost

Studio B 28.01.2018
U Srbiji je jutros manji broj vozila na putevima i slabiji intezitet saobraćaja, a po kotlinama i duž rečnih tokova magla smanjuje vidljivost ispod 200 metara, lokalno čak i ispod 50 metara. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, veći priliv… »