Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 01.02.2018

Članovi Kongresa nominovali Natašu Kandić i FHP za Nobelovu nagradu za mir

Glas Amerike 01.02.2018
Predsedavajući Helsinške komisije američkog Kongresa, senator iz Misisipija Rodžer Viker i najviše rangirani demokratski član Odbora za spoljnopolitičke odnose Predstavničkog doma, kongresmen iz Njujorka Eliot Engel, nominovali su Natašu Kandić… »

Međunarodni sud uvažio žalbe 28 ruskih sportista

Glas Amerike 01.02.2018
Međunarodni sud za arbitražu u sportu uvažio je žalbe 28 ruskih sportista, koje je Međunarodni olimpijski komitet kaznio zbog navodnog učešća u državnom doping programu za vreme Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Sud u Lozani saopštio je da… »

NATO komandant Fogo sa gradonačelnicima južne i severne Mitrovice

Glas Amerike 01.02.2018
KFOR je spreman da obezbedi sve što je potrebno kako bi se održali stabilnost, mir i bezbednost na Kosovu, izjavio je u četvrtak tokom posete Kosovu komandant združenih savezničkih snaga NATO-a u Napulju, admiral Džejms Fogo. On se u Mitrovci sastao… »

Treći čovek Stejt departmenta podneo ostavku

Glas Amerike 01.02.2018
Treći po rangu diplomata u Stejt departmentu, podsekretar za politička pitanja Tomas Šenon, saopštio je u četvrtak da podnosi ostavku posle gotovo 35 godina službe, čime se pridružio nizu kolega koji su se odlučili na taj potez posle dolaska na… »

Predložene izmene zakona o sektoru bezbednosti: Štetne, opasne i korak unazad

Glas Amerike 01.02.2018
Nova zakonska rešenja predložena u oblasti bezbednosti, ukoliko budu usvojena, predstavljaće korak unazad u odnosu na rešenja koja se sada primenjuju i mogla bi dovesti do urušavanja sistema, rečeno je između ostalog javnoj raspravi Beogradskog… »

Srbija najlošija u regionu po indeksu vladavine prava

Glas Amerike 01.02.2018
Prema indeksu vladavine prava Svetskog projekta pravde, Srbija je pala za dva mesta i najslabije je rangirana u odnosu na sve ostale balkanske zemlje. Srbija se nalazi na 76. mestu od 113 država sveta, a opšti pad vladavine prava, posebno osnovnih… »

Sukob Trampa i FBI zbog poverljivog dokumenta

Glas Amerike 01.02.2018
Predsednik Donald Tramp u sporu je sa Federalnim istražnim biroom i Sekretarijatom za pravosuđe oko objavljivanja poverljivog memoranduma u kojem se tvrdi da su zvaničnici tih agencija bili protiv Trampa. U takozvanim "Nunes memorandumu", nazvanom po… »

Severnokorejski sportisti stigli u Južnu Koreju

Glas Amerike 01.02.2018
Poslednja grupa severnokorejskih sportista stigla je u Južnu Koreju na pripreme za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu. Deset sportista, skijaša i klizača, i delegacija koja ih prati stigli su u olimpijsko selo Gangneung. Tamo je već ženski… »

Ivo Josipović za Glas Amerike: Hrvatska i Srbija - besmisleni rat drugim sredstvima Rat drugim sredstvima

Glas Amerike 01.02.2018
Bivši predsednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, u autorskom tekstu za Glas Amerike piše o poslednjem krugu zatezanja odnosa između Beograda i Zagreba, o vremenu kada su države vodili on i Boris Tadić, o govoru mržnje, žrtvama Jasenovca i… »

Nataša Kandić za Glas Amerike: Iznenađena kandidaturom za Nobela

Glas Amerike 01.02.2018
Vest da su Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo predloženi za Nobelovu nagradu za mir brzo se proširila Srbijom i podelila javnost. Sa jedne strane su već mnogo puta izgovorene uvrede na račun Nataše Kandić i Fonda o izdaji, o plaćenicima… »