Izvor: Jug press arhiva vesti 01.02.2018

Za kulturu sedam miliona dinara

Jug press 01.02.2018
VRANJE Članovi Gradskog veća na sednici koja je, u četvrtak, održana u Vranju, usvojili su tekst konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2018. godinu. Za ove namene opredeljeno je sedam miliona dinara. Na osnovu… »

Otvoren novi pogon „Jumka“ u Bujanovacu – posao za 64 radnika

Jug press 01.02.2018
BUJANOVAC U novom pogonu konfekcije u Bujanovcu biće zaposleno 64 radnika sa teritorije ove opštine, rekao je generalni direktor kompanije „Jumko“, Branislav Trajković, na današnjem otvaranju pogona. U fabrici u Bujanovcu, u kojoj će se šiti… »

Saobraćajka na starom auto putu, tri osobe povredjene

Jug press 01.02.2018
LESKOVAC Na starom auto putu od Leskovca ka Grdelici dogodila se danas oko 16 sati saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe povredjene. U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva vozila , putničko i terensko, rečeno je JUGpressu u policiji… »

Prihvaćena izborna lista “Aleksandar Vučić-zato što volimo Leskovac”

Jug press 01.02.2018
LESKOVAC Na današnjoj sednici Gradske izborne komisije doneta je odluka kojom se proglašavaju izborne liste podnete od koalicije „Aleksandar Vučić – zato što volimo Leskovac“ za svih 139 saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca. Ova… »

Zašto skupštinska većina nije htela da razgovara o iznajmljivanju Antituberkuloznog dispanzera

Jug press 01.02.2018
LESKOVAC Deo Antituberkuloznog dispanzera (ATD) u Leskovcu nedavno je iznajmljen firmi „GE-RA-CO Company“ iz Beograda, koja se, inače, bavi trgovinom veterinarskih lekova, na period od deset godina, po mesečnoj ceni od 80.000 dinara, o čemu je… »

Sleteo sa auto-puta kod Niša i poginuo

Jug press 01.02.2018
NIŠ Tridesetogodišnji muškarac poginuo je večeras oko 20 sati kada je sleteo sa puta sa auto-puta Niš-Beograd, kod niškog sela Donja Vrežina. Kako saznajemo u niškoj policiji „folksvagen” niških tablica sleteo je sa kolovoza i udarilo u… »

Tači najavio konkretne detalje o ubistvu Ivanovića za “uskoro”

Jug press 01.02.2018
PRIŠTINA Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je danas, na konferenciji za novinare da će “istražni organi uskoro izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića”. A pre no što istražni organi kažu o čemu se radi, Tači… »

Jović: Postupamo lokalno, razmišljamo regionalno

Jug press 01.02.2018
LESKOVAC …u 2017.godini bilo dosta investicija na području Komore, sa te strane trebamo biti zadovoljni. Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i u 2018.godini. Potpuno sam uveren u razvojne potencijale juga Srbije. Naime, imamo kvalitetne ljudske… »

Zbirka pesama Nenada Vranjanca “Bez suza molim”

Jug press 01.02.2018
LESKOVAC Nedavno je promovisana knjiga rodoljubive poezije Nenada Vranjanca zanimljivog naslova – „Bez suza molim“. O samoj knjizi Nenada Vranjanca, nekada vojnika po vokaciji, a sada pisca koji je oružje zamenio perom, nadahnuto je govorila Ana… »

Povređen Zoran Antić, visoki funkcioner SPS i nekadašnji gradonačelnik Vranja

Jug press 01.02.2018
VRANJE-JAGODINA Član predsedništva Socijalističke partije Srbije i nekadašnji gradonačelnik Vranja, Zoran Antić povređen je danas u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Beograd-Niš. Kako saznajemo saobraćajna nesreća se dogodila… »