Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 01.02.2018

Slobodan Arežina gost Novog dana

N1 Info 01.02.2018
Štampu u Novom danu lista Slobodan Arežina, a biće reči i o zajedničkoj sednici vlada Slovenije i Srbije. Vlade Repubike Srbije i Republike Slovenije, predvođene premijerima Anom Brnabić i Mirom Cerarom, održale su zajedničku sednicu na Brdu kod… »

Nimic: Dogovor Makedonije i Grčke napreduje

N1 Info 01.02.2018
Posrednik UN za rešavanje spora Makedonije s Grčkom oko imena Metju Nimic izjavio je u Skoplju da taj proces napreduje i da treba iskoristi to što kod obe strane postoji volja da se nađe rešenje. "Sada je pravo vreme da se postigne rešenje i da… »

Srbija i obavezujući sporazum: Za tango je potrebno dvoje

N1 Info 01.02.2018
Posle poruke iz Brisela da pre priključenja Srbije Evropskoj uniji očekuje pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, Beograd podseća da je za tango potrebno dvoje. Izvor: N1 To da je pre članstva potreban potpis, potvrdio je juče i predsednik… »

U nesreći poginuo poslanik parlamenta Federacije BiH

N1 Info 01.02.2018
Poslanik u parlamentu Federacije BiH Fahrudin Nikšić poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u mestu Tušnjići kod Visokog, na regionalnom putu Kiseljak - Visoko. Nesreća se dogodila sinoć oko 23.00 časa, nakon što je automobil udario u ogradu… »

Vučić zamolio Dodika da autoritetom utiče na otvaranje mosta

N1 Info 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik razgovarali su u Beogradu o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i RS. Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, u razgovoru… »

Nataša Kandić i FHP nominovani za Nobelovu nagradu za mir

N1 Info 01.02.2018
Predsednik Helsinškog komiteta u SAD kongresmen Rodžer Viker i član Doma za spoljne poslove Kongresa SAD Eliot Endžel nominovali su osnivačicu Fonda za humanitarno pravo (FHP) iz Beograda Natašu Kandić i FHP za Nobelovu nagradu za mir za 2018… »

Tači: Specijalni sud moramo da progutamo, neće biti ukinut

N1 Info 01.02.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se neće ukinuti Specijalni sud za zločine OVK, dodajući da ne treba da se ukine. Tači je na konferenciji za novinare rekao da je to stav države Kosovo, ali da je taj sud istorijska nepravda prema Kosovu… »

Keljmendi oslobođen za ubistvo Delalića, dobio šest godina

N1 Info 01.02.2018
Osnovni sud u Prištini u četvrtak je proglasio Nasera Keljmendija krivim za neovlašćeno posedovanje narkotika u cilju distribucije, za šta ga je osudio na šest godina zatvora, dok je po svim ostalim tačkama oslobođen, uključujući i tačku za… »

Vatikan razmišlja da dozvoli sveštenicima da se žene?

N1 Info 01.02.2018
Hoće li manjak sveštenika naterati katoličku crkvu da omogući ulazak u sveštenički red već oženjenim muškarcima i ukine celibat? O tom pitanju se sve glasnije govori i u Vatikanu, a temu bi na dnevni red mogao da stavi papa Franja već iduće… »

Vlada Mađarske pomaže porodicama u dijaspori

N1 Info 01.02.2018
U okviru programa "Pupčana vrpca", Vlada Mađarske isplatiće jednokratni materinski dodatak u iznosu od oko 214 evra svim mađarskim porodicama sa decom koje žive van matice, izjavila je državna sekretarka Ministarstva za ljudske resurse te zemlje… »