Izvor: Niške vesti arhiva vesti 01.02.2018

Dejvis kup: Žreb odredio parove

Niške vesti 01.02.2018
Prvi meč Dejvis kupa koji se igra u Nišu između teniskih reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih država u petak 2. februara od 15 sati igraju Laslo Đere i Sem Kveri. Nakon ovog meča, pred niškom publikom zaigraće Dušan Lajović i Džon… »

Niš ima ljubitelje i nastavljače krasnopisa

Niške vesti 01.02.2018
Profesor Marković, Stankovićev nastavnik, bio mu je uzor još od srednjoškolskih dana. Profesor likovne umetnosti u srednjoj prehrambeno- hemijskoj školi, a sada univerzitetski predavač na fakultetu u Prištini bio je motivator svojim učenicima. To… »

Niš na Ptolomejovoj karti Evrope iz II veka

Niške vesti 01.02.2018
Antun Vrančić, učeni istrazivač, zainteresovan uglavnom za antičku prošlost Niša, pominje posebno „Ptolomejevu kartu Evrope“, odnosno, Ptolomejevu Geografiju, vredan istorijski i geografski izvor o Nišu iz polovine II veka …… Ptolomejeva… »

Gradonačelnik Velesa u poseti GO Medijana

Niške vesti 01.02.2018
Pre svega razgovarano je o mogućnostima za apliciranje i realizaciju zajedničkih projekata u raznim programima koje finansira EU. Tu su programi koji pokrivaju oblast ekologije, zaštite životne sredine i komunalnog uređenja. Predsednik Gradske… »

Izrada dokumentacije u toku: NOVI stanovi u Majakovskog

Niške vesti 01.02.2018
Izrada projektne dokumentacije za izgradnju tri nove lamele u ulici Majakovskog je u toku, potvrdio je direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović. Ako sve ide po planu i očekivanom dinamikom, ove zgrade mogu biti useljene već 2020. godine… »

Izvučeni parovi za Kup Radivoja Koraća; Poznata i satnica mečeva

Niške vesti 01.02.2018
U četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća koji se igra u hali Čair od 15. do 18. februara sastaće se Crvena zvezda i Borac, FMP i Metalac, Partizan i Zlatibor, i Mega Bemaks protiv Dinamika, odlučeno je žrebom na kojem su kapiteni srpskih ABA ligaša… »