Izvor: Novi magazin/Balkan arhiva vesti 01.02.2018

Nimic: Proces rešavana spora Makedonije i Grčke napreduje, iako postoje razlike

Novi magazin 01.02.2018
Posrednik UN za rešavanje spora Makedonije s Grčkom oko imena Metju Nimic izjavio je danas u Skoplju da taj proces napreduje i da treba iskoristi to što kod obe strane postoji volja da se nađe rešenje. "Sada je pravo vreme da se postigne rešenje i… »

Direktor Svetskog jevrejskog kongresa kritikuje postavku u Jasenovcu

Novi magazin 01.02.2018
Glavni direktor Svetskog jevrejskog kongresa za Izrael Lorenco Vajnbaum izrazio je u Zagrebu uznemirenost posetom Spomen području Jasenovac i rekao da je to primer zamagljivanja istorije holokausta koji je prisutan u nizu zemalja istočne Evrope. "To je… »

U saobraćajnoj nesreći poginuo poslanik parlamenta Federacije BiH Fahrudin Nikšić

Novi magazin 01.02.2018
Poslanik u parlamentu Federacije BiH Fahrudin Nikšić poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u mestu Tušnjići kod Visokog, na regionalnom putu Kiseljak - Visoko. Nesreća se dogodila sinoć oko 23.00 časa, nakon što je automobil udario u ogradu… »

Slovenački ministar: Vladavina prava ključna za napredovanje Srbije ka EU

Novi magazin 01.02.2018
Vladavina prava je ključna među reformama koje Srbija sprovodi pripremjajući se za članstvo u EU, rekao je danas ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec u Brdu kraj Kranja gde su se sastale dve vlade. Erjavec je to izjavio na sastanku s… »

Novi ambasador Crne Gore u Rusiji Ramiz Bašić

Novi magazin 01.02.2018
Novi ambasador Crne Gore u Rusiji Ramiz Bašić uručio je kopije diplomatskih akreditiva Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, čime je i faktički stupio na tu dužnost. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su Bašić i šef protokola… »