Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 01.02.2018

Pupovac: Za Vučićevu posetu nisu važne simboličke geste, već praktične mere

Novi magazin 01.02.2018
Poslanik srpske nacionalne manjine u Saboru Hrvatske Milorad Pupovac ocenio je danas da za predstojeći susret predsednika Hrvatske i Srbije, Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića nisu toliko važne simoboličke geste, već praktične mere u… »

Brnabić: Moramo da se vratimo Briselskom sporazumu, Priština nije sprovela dogovore

Novi magazin 01.02.2018
Premijerka Srbija Ana Brnabić rekla je danas da izjava predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija da Srbija neće morati da prizna nezavisnost Kosova zbog članstva u EU predstavlja jasnu i nedvosmislenu poruku, i dodala da Priština nije… »

Vučić u Beču sa austrijskim privrednicima, uručena mu medalja Privredne komore

Novi magazin 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je posetu Beču razgovorima sa oko 50 predsednika Privredne komore Austrije.Sastanku su prisustvovali privrednici koji već rade u Srbiji ili su zainteresovani za investiranje. Predsednik Privredne komore… »

Tači: Stav države Kosovo - neće biti ukidanja Specijalnog suda

Novi magazin 01.02.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da se neće ukinuti Specijalni sud za zločine OVK, dodajući da ne treba da se ukine. Tači je na konferenciji za novinare rekao da je to stav države Kosovo, ali da je taj sud istorijska nepravda prema… »

Tači: Istražni organi vrlo brzo sa konkretnim rezultatima istrage ubistva Olivera Ivanovića

Novi magazin 01.02.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će istražni organi Kosova vrlo brzo izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Tači je na konferenciji za novinare kazao da je ubistvo Ivanovića… »

Vučić i Dodik o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje RS i Srbije

Novi magazin 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas u Beogradu o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i RS. Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, u razgovoru… »

Đurić: Priština nema nikakve nove informacije o ubistvu Ivanovića

Novi magazin 01.02.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština Beogradu nije dostavila nikave nove informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Voleo bih kada bi nam prištinske institucije, umesto… »

Đilas: Planirano rušenje Savskog mosta izazvalo bi saobraćajni kolaps u Beogradu

Novi magazin 01.02.2018
Nosilac izborne liste "Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" Dragan Đilas ocenio je danas da bi planirano rušenje starog Savskog mosta radi izgradnje novog, izazvalo saobraćajni kolaps u Beogradu jer bi tramvajski saobraćaj između Novog Beograda i… »

Proglašene izborne liste Inicijative Ne da(vi)mo Beograd i Ruske stranke

Novi magazin 01.02.2018
Gradska izborna komisija (GIK) jednoglasno je danas proglasila izbornu listu "Inicijativa Ne davimo Beograd-Žuta patka-Čiji grad, naš grad-Ksenija Radovanović" koja će na beogradskim izborima 4. marta nastupiti pod rednim brojem 12, kao i listu… »

Ambasada SAD: Srbija bez značajnog napretka u slučaju braće Bitići

Novi magazin 01.02.2018
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji ocenila je da Vlada Srbije nije postigla značajan napredak u rešavanju ubistva trojice državljana SAD - braće Bitići i pozvala nadležne da nastave da istražuju taj slučaj. "Vlada Srbije nije… »