Izvor: PC Press arhiva vesti 01.02.2018

U Kini internet koristi preko 770 miliona ljudi

PC Press 01.02.2018
Broj korisnika interneta u Kini dodatno je porastao za 5,6 posto u 2017. godini. Krajem decembra internet je koristilo 772 miliona ljudi, što je više od ukupnog broja stanovnika Evrope. Kineske vlasti su objavile da se ukupno 55,8 odsto od 1,4 milijarde… »

Prihodi Facebook-a porasli za 47 odsto

PC Press 01.02.2018
Facebook je u četvrtom tromesečju protekle godine ostvario prihode od gotovo 13 milijardi dolara, 47 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. Prema objavljenom poslovnom izveštaju, čista dobit Facebook-a je u proteklom kvartalu iznosila… »

Android prodavnica popularnija, ali zarađuje manje od App Store

PC Press 01.02.2018
Analitička kompanija App Annie objavila je izveštaj za četvrti kvartal 2017. godine u kojem se između ostalih podataka navodi i broj ukupnih preuzimanja od strane korisnika platformi Android i iOS. Iz izveštaja se vidi kako su najveći broj… »

Privredni rečnik- pomoć pri pokretanju biznisa

PC Press 01.02.2018
Privredna komora Srbije od 1. februara uvodi novu uslugu namenjenu početnicima u biznisu: Bukvar poslovanja. Stručnjaci Komore su u Bukvaru obezbedili kratke i jasne smernice za najčešća pitanja početnika, a to su kako osnovati privredni subjekt… »

iPhone X klonovi ponovo napadaju

PC Press 01.02.2018
Ekran sa zarezom, koji dolazi iz kompanije Apple, već neko vreme je povod za diskusije, budući da je nemilosrdno kopiran, te se pojavljuje u okviru sve većeg broja Android telefona. Sve je počelo sa modelom Leagoo S9 prošle godine, a sada je tu i Noa… »

Google u borbi protiv lažnih vesti

PC Press 01.02.2018
Google je najavio da radi na ispravkama za takozvanu „ snippets“ opciju, koja se obično pojavljuje u vrhu rezultata pretrage, a kao glavni i najočigledniji odgovor na postavljeno pitanje. Naime, problem je nastao kada su u okviru ove opcije počele… »

iPad maskom protiv straha od interakcije sa ljudima

PC Press 01.02.2018
Poslednjih nekoliko godina nam je pružen širok spektar tehnoloških dostignuća koja će nam pomoći da u potpunosti izbegnemo strahove od ljudske interakcije. Umorni ste od usiljenih i svakodnevno površnih razgovora sa dostavljačem pice, taksistom… »

Samsung planira da proizvodi čipove za rudarenje bitkoina

PC Press 01.02.2018
Jedino što je Samsung dovodilo u vezu sa groznicom oko kriptovaluta bila je mašina za rudarenje bitkoina, sastavljena od 40 Galaxy S5 telefona, koju je kompanija predstavila u oktobru prošle godine. Posle ovog eksperimenta, koji su mnogi okarakterisali… »

Modna kuća Gucci predstavila svoj prvi animirani emotikon

PC Press 01.02.2018
Gucci je postao prva modna kuća koja je stupila u svet animiranih emotikona, a sa „Year of the Dog“ simbolom, koji je tu u čast Kineske nove godine, budući da 16. februara po ko zna koji put ulazimo u godinu psa. Za razliku od standardnih… »

Nintendo najavio Mario Kart Tour aplikaciju

PC Press 01.02.2018
Nintendo je najavio da još jedna od njegovih popularnih igara dolazi na pametne telefone, a ovoga puta se radi o video igri Mario Kart, koja će se pojaviti u obliku aplikacije Mario Kart Tour. Aplikacija je najavljena za sledeću finansijsku godinu… »