Izvor: Politika arhiva vesti 01.02.2018

Brnabić: Utičite na Prištinu da primeni Briselski sporazum

Politika 01.02.2018
Premijer Miro Cerar istakao je pomoć Srbiji na putu evropskih integracija, kao i da Slovenija od septembra 2015. nudi saradnju Beogradu u svim oblastima u kojima pregovara sa Briselom. Od našeg specijalnog izveštača Brdo kod Kranja, Ljubljana –… »

Kristof Lajtl uručio Aleksandru Vučiću „Veliku počasnu zlatnu medalju”

Politika 01.02.2018
BEČ - Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio je u Beču predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću najviše priznanje austrijske privrede, „Veliku počasnu zlatnu medalju”, istakavši da je učinio mnogo za svoju zemlju, region, ali i… »

Haradinaj: Specijalni sud neće biti ukinut

Politika 01.02.2018
PRIŠTINA – Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da Specijalni sud za zločin OVK neće biti ukinut. On je to rekao za „Zonu konflikta” na Dojče veleu i dodao da bi se i sam odazvao, ukoliko bude optužen, ali i da taj Sud vraća region… »

Američki kongresmeni predložili Natašu Kandić za Nobelovu nagradu za mir

Politika 01.02.2018
U svim državama na području biše Jugoslavije vrlo malo smo svi uradili tako da nam se ovaj predlog čini nestvarno, kazala Kandić za Tanjug. VAŠINGTON – Predsedavajući američke Helsinške komisije republikanski senator iz Misisipija Rodžer… »

MOK: Zabrana ruskim sportistima ostaje

Politika 01.02.2018
Uprkos odluci Suda u Lozani ruski sportisti neće moći da učestvuju na Olipijadi. LOZANA - Međunarodni olimpijski komitet saopštio je danas da zabrana ruskim sportistima za nastup na zimskim Igrama u Pjončangu ostaje na snazi, uprkos odluci… »

Srbiji bod protiv Italije, četvrtfinale na čekanju

Politika 01.02.2018
LjUBLjANA - Futsal reprezentacija Srbije osvojila je bod protiv Italije 1:1 (0:0) u drugom meču A grupe na šampionatu Evrope u Sloveniji. Srbija je povela golom Dragana Tomića u 30. minutu, a izjednačio je Masimo De Luka dva minuta kasnije. Sjajan na… »

Kamenovana kuća prve supruge Olivera Ivanovića

Politika 01.02.2018
Napad je smišljeno urađen i pratićemo kako će policija voditi istragu, jer o ubistvu našeg lidera nismo dobili nijednu informaciju, kaže zamenica predsednika GI SDP Ksenija Božović. Kosovska Mitrovica – Porodičnu kuću Marine Ivanović, prve… »

Još jedna presuda u korist klijenta zbog naknade za obradu kredit

Politika 01.02.2018
Tužena banka je presudom obavezana da tužilji isplati iznos od 1.065,36 švajcarskih franaka u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 17. oktobra 2007. godine. Udruženje za zaštitu… »

Tači najavio „konkretne rezultate” istrage ubistva Ivanovića

Politika 01.02.2018
PRIŠTINA - Istražni organi uskoro će izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića, najavio je na konferenciji za novinare kosovski predsednik Hašim Tači. Tači je rekao da prati rad organa na otkrivanju nalogodavaca i… »

Mej: Građani EU neće dobiti ista prava posle Bregzita

Politika 01.02.2018
LONDON – Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da građani EU koji dođu u Veliku Britaniju tokom tranzicionog perioda nakon Bregzita neće imati ista prava da ostanu u toj zemlji kao oni koji su došli ranije. Mej, koja se trenutno nalazi u… »