Izvor: Pravda arhiva vesti 01.02.2018

Vučić da ne ide u Hrvatsku: Vulin objasnio za šta bi sve Hrvati trebalo da se izvine!

Pravda 01.02.2018
Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Reagujući na izjave hrvatskog potpredsednika Vlade i ministra… »

Američki kongresmeni predlažu: Nataša Kandić treba da dobije Nobelovu nagradu za mir

Pravda 01.02.2018
U obrazloženju predloga između ostalog se kaže da je detaljna dokumentacija Fonda za humanitarno pravo o zločinima za vreme sukoba tokom raspada bivše Jugoslavije postala ključna za izvršenje pravde. Predsedavajući američke Helsinške komisije… »

Tragedija kod Vinče Dve maloletne osobe sletele kolima u Dunav, poginuo tinejdžer!

Pravda 01.02.2018
Dve maloletne osobe (17) sletele su kolima u Dunav kod Vinče. U nesreći je život izgubio mladić, devojka je prošla sa lakšim povredama. Do stravične nesreće došlo je oko 22.40 sinoć. Kako saznajemo, automobilom je upravljala sedamnaestogodišnja… »

Tači bez pardona: Na Kosovu nema etnički motivisanih incidenata, Ivanovića ubila mafija!

Pravda 01.02.2018
Istražni organi uskoro će izneti konkretne rezultate istrage o ubistvu lidera SDP Olivera Ivanovića, najavio je na konferenciji za novinare "predsednik" privremenih šiptarskih institucija u Prištini Hašim Tači. Tači je rekao da prati rad organa na… »

(Uznemirujući video) FSB likvidirala teroristu: Pripadnik ID spremao napad na dan predsedničkih izbora

Pravda 01.02.2018
Ruska Gederalna služba bezbednosti (FSB) likvidirala je pripadnika terorističke Islamske države u Nižnjem Novgorodu. U FSB su izjavili da je ubijeni terorista strani državljanin. Pri dolasku jedinice FSB, on je uzvraćao vatru i na kraju je… »

Ažurirajte mape i rešite fobije svojih pilota: Rusi brutalno objasnili Amerikancima kako stoje stvari na nebu iznad Crnog…

Pravda 01.02.2018
Ruska vojska preporučila je Amerikancima da opreme svoje posade ažuriranim mapama koje prikazuju ispravne granice ruskog vazdušnog prostora, kako bi izbegli bliske susrete iznad Crnog mora i ruskih pograničnih područja uopšte. Komentar ruskog… »

Kosovo je region Srbije! Madrid nastavlja da podržava Beograd

Pravda 01.02.2018
Madrid ne popušta u svom stavu da se samoproglašenom Kosovu blokiraju evrintegracije, pišu "Novosti" i navode da će Španija pristati na Kosovo u EU, ali samo kao region Srbije. Stav Madrida je da samoproglašeno Kosovo može biti deo Unije samo kao… »

Srpski lekari stigli u hag: Mladićev život visi o koncu, ukradeno mu odobrenje za ekg

Pravda 01.02.2018
Šta su naši lekari utvrdili prilikom pregleda srpskog generala u Haškom tribunalu. Bolesti koje su skrivane: oštećenja mozga, šum na srcu, demencija... Preživljeni infarkt, skoro svakodnevni bol u grudima, šum na srcu, više oštećenja mozga… »

A Dodik mu dodelio orden časti: Banjalučki biskup optužuje Srpsku da progoni Hrvate!

Pravda 01.02.2018
Banjalučki biskup Franjo Komarica optužio je vlasti u Republici Srpskoj za sistematski progon i ugrožavanje ljudskih i građanskih prava Hrvata. Nosilac Ordena časti RS, kojeg mu je 9. januara 2012. lično uručio predsednik Srpske Milorad Dodik, svoj… »

Beograd kao privredni pokretač Srbije: Radikali upoznali javnost sa programom (video)

Pravda 01.02.2018
Član Izbornog štaba Srpske radikalne stranke, Zdravko Topalović, na današnjoj konferenciji za novinare upoznao je javnost sa programom Srpske radikalne stranke u vezi sa razvojem privrede Beograda. „Beograd, kao i sve metropole, treba da bude glavni… »