Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 01.02.2018

Kragujevački oružari nastavili protest

RT Kragujevac 01.02.2018
Protest kragujevačkih oružara nastavljen je danas ispred zgrade lokalne samouprave, gde je Sindikat fabrike Zastava oružje održao javnu sednicu, posle koje je predstavnicima gradske vlasti, uručio zahteve koji su radnike i odveli na protest, a… »

Počeli Zimski dani prosvetnih radnika

RT Kragujevac 01.02.2018
Tradicionalna manifestacija „Zimski dani prosvetnih radnika“ u organizaciji Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju otvorena je deveti put i traje do 9. februara. Ovogodišnji skup posvećen je stručnom usavršavanju zaposlenih u… »

Zimska kampanja dobrovoljnog davanja krvi

RT Kragujevac 01.02.2018
Tradicionalna Velika zimska kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi, danas je organizovana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 16 časova. Zimska kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi, druga po redu u ovoj godini, organizovana je u saradnji… »

Simens zvanično preuzeo Milanović inženjering

RT Kragujevac 01.02.2018
Nemačka kompanija „Simens“ zvanično je preuzela srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kragujevačku kompaniju „Milanović inženjering“. Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za privredne registre, zahtev za promenu… »

Promocija knjige „Arheološka istraživanja na autoputu“

RT Kragujevac 01.02.2018
Promocija knjige „Arheološka istraživanja na autoputu E-80 i E-75“ biće održana sutra od 19 časova u galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“. Reč je o knjizi u kojoj su predstavljeni rezultati arheoloških istraživanja koje je Zavod za… »

Statueta „Joakim Vujić“ Miši Janketiću

RT Kragujevac 01.02.2018
Knjaževsko-srpski teatar dodelio je Statuetu „Joakim Vujić“ glumcu Mihailu Miši Janketiću, za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji. Prsten sa likom Joakima Vujića dodeljen je glumicu Bratislavu Slavkoviću Keši. Godišnje… »

Umetnici svetskog ranga

RT Kragujevac 01.02.2018
Na prestižnom internacionalnom muzičkom festivalu „Osmoza“ koji se održava u Briselu, biće izvedena muzika profesorke Vojne Nešić. Na konkurs za izvođenje prijavilo se nekoliko desetina umetnika iz celog sveta. Umetnički odbor odabrao je delo… »

Prva konferencija za novinare Narodne stranke

RT Kragujevac 01.02.2018
Politička scena na lokalnom nivou uvećana je za rad još jedne stranke. Prvom konferencijom Narodna stranka i zvanično je otvorila i rad povereništva u Kragujevcu. Stranka je osnovana pre tri meseca i do sada je prema rečima članova okupila… »

Specijalizovano vozilo za osobe sa invaliditetom

RT Kragujevac 01.02.2018
Za osobe sa invaliditetom, Grad Kragujevac već deceniju obezbeđuje uslugu javnog prevoza specijalizovanim vozilom, koje je prilagođeno njihovim potrebama. Vozilo u međuvremenu dotrajalo, pa je lokalna samouprava obezbedila novo, čija je vrednost 40… »

Šarčević: Rektor treba da podnese ostavku

RT Kragujevac 01.02.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je, da se na sastanku sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem, za kojeg je Agencija za borbu protiv korupcije preporučila da bude razrešen sa tog mesta… »