Izvor: RTS arhiva vesti 01.02.2018

Jandroković: Vučić u Zagrebu – doprinos razvoju odnosa dve zemlje

RTS 01.02.2018
Predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković izjavio je da očekuje da će sadržaj i ishod posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu doprineti sveukupnom razvoju odnosa dveju država. Ističe da treba razgovarati o mogućoj saradnji… »

Brnabić: Privrednici Srbije i Slovenije treba da nastupaju zajednički

RTS 01.02.2018
Premijerka Ana Brnabić je na poslovnom forumu Srbija-Slovenija u Ljubljani poručila da privrednici iz dve zemlje treba da unaprede saradnju i da zajednički da nastupaju na trećim tržištima. Ana Brnabić je u slovenačkoj privrednoj komori, u… »

Vučiću uručeno najviše priznanje austrijske privrede

RTS 01.02.2018
Predsednik Privredne komore Austrije Krištof Lajtl uručio je u Beču predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "Veliku počasnu zlatnu medalju", najviše priznanje austrijske privrede, istakavši da je učinio mnogo za svoju zemlju, region, ali i… »

Haradinaj dobio britansku vizu

RTS 01.02.2018
Iako se spekulisalo da će kosovski premijer posle američke biti odbijen i za britansku vizu, Ramuš Haradinaj dobio je dokument za boravak u Ujedinjenom Kraljevstvu. Haradinaj je dobijanje britanske vize potvrdio nakon sastanka vlade, prenela je… »

Kongresmeni predlažu Kandićevu i FHP za Nobelovu nagradu za mir

RTS 01.02.2018
Predsedavajući američke Helsinške komisije, republikanski senator iz Misisipija Rodžer Viker i demokratski član Odbora za spoljnopolitičke odnose Predstavničkog doma, kongresmen iz Njujorka Eliot Engel podneli su predlog za nominaciju Nataše… »

TV Most: Kamenovana kuća u Kosovskoj Mitrovici

RTS 01.02.2018
Za sada nepoznata osoba ušla je u sredu, oko jedan sat posle ponoći, u dvorište kuće Nadežde Cvetnić u severnoj Kosovskoj Mitrovici i kamenom razbila prozor na jednoj od soba, javlja "TV Most". "Večernje novosti" pišu da je u pitanju kuća Marine… »

Požar u prihvatilištu za starije osobe u Japanu, 11 mrtvih

RTS 01.02.2018
Jedanaest osoba je poginulo, a tri su povređene u požaru koji je izbio na severu Japana u prihvatilištu za starije osobe koje primaju socijalnu pomoć, saopštila je policija. Požar je izbio nešto pre ponoći u Saporu na japanskom ostrvu Hokaido. Pet… »

Tači najavio konkretne rezultate istrage ubistva Ivanovića

RTS 01.02.2018
Istražni organi uskoro će izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića, najavio je na konferenciji za novinare kosovski predsednik Hašim Tači. Kako bi došle do relevantnih informacija, kosovske institucije koje vode… »

Nimic u Skoplju: Optimista sam, razlike postoje

RTS 01.02.2018
Posrednik Ujedinjenih nacija u pregovorima Grčke i Makedonije, Metju Nimic, najavio je da se pred dvema stranama nalaze "ključni meseci" u pokušaju da se reši 27 godina dug spor dve države, ali i da je, uprkos razlikama u stavovima, optimista u… »

Mej: Građani EU neće imati ista prava nakon Bregzita

RTS 01.02.2018
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da građani zemalja članica EU koji dođu u Veliku Britaniju tokom tranzicionog perioda, a nakon što ta država napusti EU, neće imati ista prava na ostanak kao oni koji su došli pre tog perioda. Tereza Mej… »