Izvor: RTV arhiva vesti 01.02.2018

Vulin: Vučić ne treba da ide u Hrvatsku

RTV 01.02.2018
BEOGRAD - Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima… »

Brnabić: Odlični odnosi sa Slovenijom

RTV 01.02.2018
BRDO KOD KRANJA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Sloveniji, nakon zajedničke sednice dve vlade, da Srbija i Slovenija imaju odlične odnose, političke i ekonomske i da ih krasi veliko prijateljstvo i zahvalila Sloveniji na… »

Lajtl: Vučić učinio mnogo, Vučić: Čast zbog priznanja

RTV 01.02.2018
BEČ - Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio je večeras u Beču predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću najviše priznanje austrijske privrede, "Veliku počasnu zlatnu medalju", istakavši da je učinio mnogo za svoju zemlju, region… »

Haradinaj: Specijalni sud neće biti ukinut

RTV 01.02.2018
PRIŠTINA - Premijer samoproglašenog Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da Specijalni sud za zločin OVK neće biti ukinut. On je to rekao za "Zonu konflikta" na Dojče veleu i dodao da bi se i sam odazvao, ukoliko bude optužen, ali i da taj Sud… »

Kongresmeni predlažu Natašu Kandić za Nobelovu nagradu za mir

RTV 01.02.2018
VAŠINGTON - Predsedavajući američke Helsinške komisije, republikanski senator iz Misisipija Rodžer Viker, i demokratski član Odbora za spoljnopolitičke odnose Predstavničkog doma, kongresmen iz Njujorka Eliot Engel, podneli su predlog za… »

Kolima sleteli u Dunav, poginuo maloletnik

RTV 01.02.2018
VINČA - Jedna osoba je poginula, a druga je nepovređena u nesreći koja se dogodila kada je automobil sleteo u Dunav kod Vinče, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Do nesreće je došlo sinoć oko 22:40. "Blic" prenosi da je reč o dve maloletne osobe, a da je… »

Kamenovana kuća prve žene Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

RTV 01.02.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Za sada nepoznata osoba ušla je u sredu, oko jedan sat posle ponoći, u dvorište kuće Nadežde Cvetnić u severnoj Kosovskoj Mitrovici i kamenom razbila prozor na jednoj od soba, javlja TV Most. "Večernje novosti" pišu da je u… »

Japan: Požar u prihvatilištu, poginulo 11 starijih osoba

RTV 01.02.2018
TOKIO - U požaru koji je izbio na severu Japana u prihvatilištu za starije osobe koje primaju socijalnu pomoć, poginulo je 11 osoba, a tri su povređene, saopštila je danas policija. Požar je izbio nešto pre ponoći u Saporu na japanskom ostrvu… »

Tači najavio "konkretne rezultate" istrage ubistva Ivanovića

RTV 01.02.2018
PRIŠTINA - Istražni organi uskoro će izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića, najavio je danas na konferenciji za novinare kosovski predsednik Hašim Tači. Tači je rekao da prati rad organa na otkrivanju nalogodavaca… »

Nimic razgovara sa makedonskim državnim vrhom, Cipras igra poker nad Makedonijom

RTV 01.02.2018
SKOPLJE/LONDON - Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija Metju Nimic započeo je danas razgovore sa makedonskim državnim i političkim vrhom, u nastojanju da se okonča spor sa Grčkom oko imena. Nakon susreta sa makedonskim predsednikom Đorđem… »