Izvor: Sputnik arhiva vesti 01.02.2018

Izložba o Jasenovcu jedna od najgorih koje sam video, ne znam šta bih rekao

Sputnik 01.02.2018
Glavni direktor Svetskog jevrejskog kongresa za Izrael Lorens Vajnbaum izjavio je u Zagrebu da je uznemiren nakon posete Spomen-području Jasenovac i istakao da je tamošnja postavka primer zamagljivanja istorije Holokausta. „To je jedna od najgorih… »

Hrvatski policajac zbog selfija s kokardom umalo dobio otkaz

Sputnik 01.02.2018
Hrvatski policajac Dragomir Sudar, koji se na pravoslavni Badnji dan našao na selfiju 24-godišnjeg mladića koji je imao šajkaču s kokardom na glavi, premešten je sa svoga radnog mesta, piše „Glas Slavonije“. Iako „Glas Slavonije“ nije dobio… »

Predlog UN za kompromisno ime: „Republika Gornja Makedonija“

Sputnik 01.02.2018
Makedonsko-grčki spor o imenu podignut je na premijerski nivo nakon susreta Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva, predsednika izvršne vlasti Grčke i Makedonije u Davosu. Premijeri su se dogovorili da se pod njihovim pokroviteljstvom, a posredstvom ministara… »

Ipsilon hromozom nestaje — šta će se desiti sa muškarcima?

Sputnik 01.02.2018
Ipsilon hromozom možda jeste simbol muževnosti, ali u poslednje vreme postaje jasno da je ovaj mali deo DNK molekula sve, samo ne jak i postojan. Uprkos tome što nosi SRY gen — „glavni prekidač“ koji određuje da li će se kod embriona formirati… »

Amerikanci predložili Natašu Kandić za Nobelovu nagradu za mir

Sputnik 01.02.2018
Dvojica američkih kongresmena nominovali su Natašu Kandić i Fond za humanitarno pravo za Nobelovu nagradu za mir 2018. godine, prenosi Glas Amerike. Nominaciju su podneli predsedavajući Helsinške komisije američkog Kongresa, senator iz Misisipija… »

Tači: Specijalni sud ne može i neće biti ukinut

Sputnik 01.02.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da Specijalni sud za zločine koje su počinili pripadnici tzv. OVK na Kosovu i Metohiji ne može i neće biti ukinut, preneo je prištinski portal „Gazeta ekspres“. „Specijalni sud ne može biti ukinut i… »

Oživljavanje: Tajna o kojoj lekari ne govore

Sputnik 01.02.2018
Retko ko je svestan prave situacije, otkrivaju doktori u pravoj istini o oživljavanju... Brojne stvari su se promenile u medicini u proteklih nekoliko decenija. Ali s poboljšanjima u nezi pacijenata, došlo je i do eksponencijalnog rasta očekivanja… »

EKSKLUZIVNO Nemac koji je video sve na Kosovu: To je lažna država — da su mene pitali...

Sputnik 01.02.2018
Svesni smo deficitarnih strana „države“ Kosova, gde vidimo da u odnosu na idealnu državu kako bi jedna država trebalo da funkcioniše i izgleda, Kosovo to zapravo nije. To je jedna disfunkcionalna država i na osnovu toga nam služi kao primer za… »

Putinova predizborna šala: Ako ništa, odoh u kombajnere (video)

Sputnik 01.02.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom radne posete Rostovu na Donu obišao proizvodno preduzeće „Rostseljmaš“ (fabrika za proizvodnju kombajna, traktora i drugih poljoprivrednih mašina). Prilikom pregleda modula za obuku koji simulira rad… »

VADA protiv odluke o oslobađanju ruskih sportista

Sputnik 01.02.2018
Svetska antidoping agencija (VADA) izrazila je ozbiljnu zabrinutost zbog presude Sportskog arbitražnog suda (CAS) koji je 28 ruskih sportista oslobodio doživotne zabrane učešća na olimpijskim igrama i podržava nameru Međunarodnog olimpijskog… »