Izvor: Srbija danas arhiva vesti 01.02.2018

Hrvati prolupali: Njihov ministar traži izvinjenje od Vučića, optužuje ga za agresiju

Srbija danas 01.02.2018
Ne znaju više o čemu pričaju. Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas nakon sednice vlade da je predsednik Srbije Aleksandar Vučic dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje da se, kako je rekao, izvini "zbog velikosrpske… »

Sednica vlada Srbije i Slovenije: Kada smo preživeli finale košarke kao prijatelji, i sve ostalo ćemo

Srbija danas 01.02.2018
Planirano potpisivanje nekoliko sporazuma o saradnji. U Ljubljani se danas održava zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije, na kojoj će biti razmotrene mogućnosti za unapređenje odnosa i primenu sporazuma, uključujući sporazum o sukcesiji… »

Vesić o Đilasovim namerama: Negove primedbe su smešne, on bi vraćao Beograd u prošlost

Srbija danas 01.02.2018
Predstavnik opozicije izgleda želi da ostanu saobraćajne gužve u Beogradu. Stari savski most neće biti srušen, demantovao je danas Goran Vesić Dragana Ðilasa, koji je ranije izjavio da će se zalagati da taj most ne bude srušen. Vesić, koji je… »

Održan prijem u gradskoj kući povodom Dana Novog Sada

Srbija danas 01.02.2018
Domaćini su bili gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić. Povodom obeležavanja 1. februara - Dana Grada Novog Sada, u Svečanoj sali Gradske kuće održan je prijem delegacija iz gradova pobratima i gradova… »

Brnabić o EU integracijama: Kosovo nije uslov

Srbija danas 01.02.2018
Premijerka se oglasila za zajedničke konferencije sa slovenačkim premijerom. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nedvosmisleno rekao da Srbija neće morati da prizna jednostanu… »

Drama na Jadranu: Teretnjak potonuo nakon sudara sa putničkim brodom

Srbija danas 01.02.2018
Meštani spasili članove posade. Putnički brod "Tijat" sudario se juče oko 18 časova s teretnim brodom "Plavi Jadran" na oko 200 metara od obale ostrva Prvića u Hrvatskoj, a nakon toga je 28 metara dugi teretnjak potonuo na dubinu od oko 20 do 25… »

Madrid ne odstupa ni za pedalj: Lažna država Kosovo izbačena iz Strategije proširenja EU

Srbija danas 01.02.2018
Španija sigurno neće menjati svoju poziciju. Španija se odlučno protivi bilo kakvom vidu naznaka državnosti u pominjanju Kosova na njegovom putu ka EU, tako da su evropskom vrhu, koji razmatra novu Strategiju proširenja, uputili ne samo jednu pisanu… »

Haški lekari zamalo da ubiju Mladića pogrešnim lekovima

Srbija danas 01.02.2018
Odbrana generala otkrila niz ozbiljnih propusta u lečenju. Preživljeni infarkt, skoro svakodnevni bol u grudima, šum na srcu, više oštećenja mozga, prva faza demencije i poremećaj pažnje - samo su neke dijagnoze koje su srpski lekari utvrdili… »

Trebalo je da sutra padne sneg, ali... Temperatura do 15 stepeni, a evo kada sledi zahlađenje

Srbija danas 01.02.2018
Oglasili se meteorolozi. Prolećne temperature dočekale su nas i u prvog dana februara, međutim vrlo brzo zima će nam ponovo zakucati na vrata. U temperaturama od preko 16 stepeni moći ćete da uživate još dva dana, ali već nakon toga slede košava… »

Još jedno ispunjeno obećanje gradonačelnika Beograda - Nova služba Hitne pomoći u Surčinu (foto)

Srbija danas 01.02.2018
Brza i kvalitetna usluga znači više spašenih života - istakao je Mali. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju službe Hitne pomoći u Surčinu i poručio da je veoma važno da u svakom naselju postoji ambulanta ili Dom… »