Nauka & Tehnologija arhiva vesti 01.02.2018

U Kini internet koristi preko 770 miliona ljudi

PC Press 01.02.2018
Broj korisnika interneta u Kini dodatno je porastao za 5,6 posto u 2017. godini. Krajem decembra internet je koristilo 772 miliona ljudi, što je više od ukupnog broja stanovnika Evrope. Kineske vlasti su objavile da se ukupno 55,8 odsto od 1,4 milijarde… »

Uskoro dobijamo odgovor: Da li se u grobnici nalaze tajne komore?

B92 01.02.2018
Stručnjaci iz Italije, Britanije i Egipta započeli su "presudnu" potragu za mogućim tajnim odajama u grobnici faraona Tutankamona u Luksoru. Naučnici će pomoću geofizičkih radara (GPR) pokušati da utvrde postoje li prazni prostori ili skriveni… »

„Epl“ obećava softversko rešenje za stare modele

RTS 01.02.2018
Kompanija „Epl“ najavila je da će svojim korisnicima dati mogućnost da isključe softversku alatku koja može da uspori rad uređaja. Očekuje se da će ova promena uslediti na proleće, sa objavljivanjem najnovijeg operativnog sistema za mobilne… »

Koliko je vaš profil na Instagramu gledan? Stiže opcija i za to

Press 01.02.2018
Instagram razvija opciju na aplikaciji koja će pokazivati korisnicima koliko su puta drugi korisnici mreže posećivali njihov profil. Foto:B92.net Informacija će se nalaziti na vrhu profila, a biće toliko uočljiva da će je biti teško zaobići… »

Požar u avionu izazvao punjač za tablet

RTS 01.02.2018
U ruskom putničkom avionu izbio je požar koji je izazvala eksplozija punjača za tablet jednog od putnika. Incident se dogodio pošto je avion iz Moskve sleteo na aerodrom u Volgogradu. Na video-snimcima koje su snimili putnici, vidi se plamen ispod… »

Ipsilon hromozom nestaje — šta će se desiti sa muškarcima?

Sputnik 01.02.2018
Ipsilon hromozom možda jeste simbol muževnosti, ali u poslednje vreme postaje jasno da je ovaj mali deo DNK molekula sve, samo ne jak i postojan. Uprkos tome što nosi SRY gen — „glavni prekidač“ koji određuje da li će se kod embriona formirati… »

Sunovrat bitkojna – najniža vrednost od novembra

RTS 01.02.2018
Najveća kriptovaluta na svetu pala je danas gotovo 10 odsto na najniži nivo od kraja novembra, jer su zabrana reklamiranja digitalnih valuta na „Fejsbuku“ i rastući otpor regulatora prema ovom tržištu u povoju uplašili investitore. S današnjim… »

Zašto se "Fejsbuk" "ljuti" ako dugo niste posetili profil?

Večernje novosti 01.02.2018
"Fejsbuk" ima mesečnu bazu od preko dve milijarde korisnika i nikada nije podbacio u rastu. DRUŠTVENA mreža "Fejsbuk" ima mesečnu bazu od preko dve milijarde korisnika i nikada nije podbaci la u rastu. Kako bi ispunili očekivanja i opravdali novac… »

Lenovo ostvario velike prihode i zaradu u trećem tromesečju

Benchmark 01.02.2018
Saopštenje za javnost Kompanija Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je objavila rezultate za treći fiskalni kvartal koji se okončao 31. decembra 2017. godine. Prihod je iznosio 12,9 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 6,3… »

Više od 100 kandidata za članstvo u SANU

RTV 01.02.2018
BEOGRAD - Broj predloženih kandidata za nove članove Srpske akademije nauka i umetnosti premašio je sve rekorde, jer je na adresu ove ustanove ovoga puta stiglo više od sto nominacija, dok je u dosadašnjim izbornim ciklusima taj broj iznosio obično… »