Kultura arhiva vesti 03.02.2018

Legendarna filmska diva dobila zvezdu na Bulevaru slavnih u 90-oj

B92 03.02.2018
Italijanska filmska ikona Đina Lolobriđida dobila je zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih u svojoj 90. godini. "Prošlo je 50 godina od mog poslednjeg filma u Holivudu a ljudi me pozdravljaju kao da je to bilo pre samo minut, dirnuta sam", rekla je… »

Preminuo pevač kultnog benda: Napustio nas dan pre svog 75. rođendana!

Kurir 03.02.2018
Edvards je preminuo u Čikagu. Slavnom bendu pridružio se 1968. godine. S grupom je otpevao neke od njihovih najvećih hitova poput "Papa Was a Rolling Stone" i "Cloud Nine". (Kurir.rs/Tanjug) Kurir Autor: Kurir… »

Retkosti koje svet želi da vidi

Politika 03.02.2018
Udruženju „Adligat” poklonjena biblioteka o Čehovu iz zaostavštine uglednog prevodioca Petera Urbana. Najavljeno još devet donacija iz Austrije i Nemačke. Mnogi evropski mediji u poslednje vreme dolaze u Beograd samo da bi napravili reportažu o… »

Ridli Skot dobija počasnu BAFTA nagradu

RTV 03.02.2018
NOVI SAD - Tokom svoje duge i plodne karijere, Ridli skot zaslužan je za mnoga kultna filmsdka ostvarenja, poput filmova "Alien", "Blade Runner", "Thelma and Louise", "Gladiator", a i u svojoj 80. godini radi sa nesmanjenom energijom i apetitom ka novim… »

Elegija putovanja: Miroljub Vučković: Bioskop sa prenoćištem i tuš-kabinama u Roterdamu

Blic 03.02.2018
Sleepcinemahotel” rad Apičatponga Verasetakula na Roterdamskom filmskom festivalu. Prošle godine Roterdamski međunarodni filmski festival osvojio je još jedan prostor za prikazivanje pokretnih slika. Izabrani program filmova iz festivalske… »

Omaž renesansnom gospodinu sa kraljevačkih ulica

Danas 03.02.2018
Sinoć, osam meseci i sedam dana od kada je Zoran Milojčević –Čombe otišao, kako to reče reditelj, scenarista i producent dokumentarnih filmova Milan Nikodijević, „da traga za nekim dalekim novim zvezdama“ u krcatom kraljevačkom kafeu… »

Sva lica Boga

Danas 03.02.2018
Odobreno snimanje treće sezone dokumentarne serije "Priča o Bogu s Morganom Frimenom" na NGC Televizijska serija „Priča o Bogu s Morganom Frimenom“, kao što joj i ime kaže, pokušava da pruži odgovor na pitanje svih pitanja: da li postoji Bog i… »

Radionice sa pesnicima za decu u Aleksincu

Južne vesti 03.02.2018
U Domu kulture u Aleksincu od 5. do 9. februara za najmlađe će biti organizovana kreativna i edukativna druženja sa pesnicima, a zainteresovana deca moći će da savladaju osnovne veštine kaligrafije. Radionice koje su deo programa “Raspust za Dž -… »

Tajanstvena i moćna žena na čelu drevnog Egipta

Večernje novosti 03.02.2018
Novo arheološko otkriće kod Kaira. Najverovatnije u pitanju grobnica Hetpet, uticajne žene iz vremena Pete dinastije. ARHEOLOZI iz Egipta otkrili su 4.400 godina staru grobnicu, nedaleko od Kaira. To je, kako je saopštilo egipatsko Ministarstvo za… »

Spice Girls pristale na ponovno okupljanje, ali jedna odbija da peva

B92 03.02.2018
Legendarne "Spajsice" su pristale na ponovno okupljanje za 10 miliona funti po svakoj, ali Viktorija odbija da peva. Prošlo je šest godina otkako su se članice nekad popularnog benda Spice Girls našle na istom mestu u isto vreme. Prema poslednjim… »