Izvor: Blic arhiva vesti 12.02.2018

"Važno je gledati u budućnost": Vučić sa Plenkovićem razgovarao o ratnoj odšteti

Blic 12.02.2018
"Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom sastanka da pregovore o Sporazumu o ratnoj odšteti treba obnoviti, kao i da je potrebno intenzivirati saradnju o pitanju nestalih", ističe se u saopštenju Vlade… »

Utvrđeno istragom: Ruski avion eksplodirao pri udaru u zemlju

Blic 12.02.2018
Istražioci su zaključili da putnički avion "An-148" koji se srušio nedaleko od Moskve nije eksplodirao u vazduhu već prilikom udara u zemlju, rekla je portparol ruske Istražne komisije Svetlana Petrenko. - Eksplozija se dogodila kada je avion udario… »

Sahranjen Nebojša Glogovac: Hiljade ispratile velikog glumca na večni počinak, među njima veliki broj javnih ličnosti

Blic 12.02.2018
Velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Glogovac je sahranjen u tišini, bez muzike i govora. Na Novom groblju je tokom sahrane bila ogromna gužva. Prisustvovalo je na… »

Sastanak u Zagrebu: Vučić: Nisam nikakav četnik, jasno je da ćemo teško naći pitanje oko kojeg ćemo se jednostavno…

Blic 12.02.2018
Ovu smo posetu pripremali mesecima. Želela sam da se ona održi u drugačijoj klimi, ali zbog svega što se dešavalo želela sam da prekinem tu atmosferu, i da se sastanemo što pre, rekla je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. - Danas smo… »

Božović: Odmotava se klupko u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića

Blic 12.02.2018
Zamenik predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Ksenija Božović rekla je da veruje da hapšenje dvojice Srba, pripadnika Kosovske policijske službe (KPS), zbog propusta u obezbeđivanju dokaza sa mesta na kojem je ubijen Oliver… »

Begunac od interpola pao u Novom Sadu: Uhapšen bosanski državljanin, nađena i droga

Blic 12.02.2018
Novosadska policija uhapsila je državljanina Bosne i Hercegovine M. R. (22) za kojim je tragao Interpol u Sarajevu zbog više krivičnih dela. Policija je pretresla stan u kom je boravio u Novom Sadu i pronašla marihuanu, kao i vagu za precizno merenje… »

Štrahe: Imam razumevanja za Srbe po pitanju Kosova; Dačić: Svaka ti čast

Blic 12.02.2018
Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe izjavio je danas da problem Kosova nije dugoročno rešen i da je potrebno da Beograd i Priština naĐu kompromis, navodeći da ništa ne može da funkcioniše jednostrano. Štrahe je na zajedničkoj… »

"Otet" Sakašvili: Ukrajinske vlasti ga deportovale u Poljsku

Blic 12.02.2018
Ukrajina je danas deportovala bivšeg gruzijskog predsednika i ukrajinskog opozicionog lidera Mihaila Sakašvilija u Poljsku, zato što je iz te zemlje ušao u Ukrajinu, rekao je portparol ukrajinske granične službe Oleg Slobodjan. - Ova osoba je na… »

Brnabić Štraheu: Srbija ceni podršku Austrije na putu ka EU

Blic 12.02.2018
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa vicekancelarom i ministrom za državnu upravu i sport Republike Austrije Hajncom-Kristijanom Štraheom da Srbija izuzetno ceni kontinuiranu podršku Austrije u procesu… »

Brnabić: Ne očekujem velike rezultate od posete Vučića Hrvatskoj

Blic 12.02.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne očekuje naročito velike rezultate od posete presednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi. - U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja… »