Izvor: PC Press arhiva vesti 12.02.2018

Aplikacija za bezbedno korišćenje interneta – Vip DečjaZona

PC Press 12.02.2018
Korišćenje pametnih telefona je u velikoj meri olakšao komunikaciju sa decom, međutim biti stalno online nosi sa sobom i određene rizike, kojih često nisu svesni ni sami roditelji. Imajući to u vidu, kompanija Vip mobile je u svoju ponudu uvrstila… »

Novi Winamp emulator kao putovanje kroz vreme

PC Press 12.02.2018
Oni koji su odrastali u vreme kada se dot com era tek rađala, verovatno već znaju šta je Winamp, omiljeni muzički plejer iz doba kada se za bolje opcije nije znalo. Ovaj delić prošlosti sada je ponovo postao dostupan u okviru bilo kojeg… »

Uber i Waymo se nagodili oko tehnologije za autonomna vozila

PC Press 12.02.2018
Nakon što su potrošili skoro nedelju dana u sudnici, Waymo ( Google-ova kompanija za autonomna vozila) i Uber su se dogovorili u petak, 9. februara, pri čemu će Uber platiti Google/Alphabet diviziji značajnu sumu novca, tačnije 245 miliona dolara… »

Amerika želi da privatizuje Međunarodnu svemirsku stanicu

PC Press 12.02.2018
Iz izvora bliskih NASA-i saznaje se da Trampova administracija ima plan kojim bi se Međunarodna svemirska stanica prepustila u privatne ruke. Naime, 2014. godine Obamina vlada je produžavala rok finansiranja stanice do 2024. godine i za to osigurala… »

Naučnici ruskog nuklearnog centra uhapšeni zbog rudarenja

PC Press 12.02.2018
Naučnici iz jednog od najbolje čuvanih nuklearnih centara u Rusiji uhapšeni su od strane državne policije, jer su, navodno, kompjutere koji su namenjeni za istraživanja koristili za rudarenje kriptovaluta. Naime, prema onome što pišu BBC News i… »

NASA napravila fotografiju sa do sada najveće udaljenosti od Zemlje

PC Press 12.02.2018
New Horizons, prva NASA-ina letelica koja je prošla pored Plutona, još uvek pravi istorijske korake, a kako se sve više približava krajnjoj granici Solarnog sistema. Tako je krajem prošle godine jednom od kamera snimila fotografiju galaktičke… »

Fujitsu i Microsoft razvili skener dlana za Windows 10

PC Press 12.02.2018
Windows Hello, Microsoft-ov biometrijski sistem prijavljivanja za Windows 10, sada može da pročita vaš dlan. Microsoft u saradnji sa japanskom kompanijom Fujitsu, donosi autentifikaciju koja se temelji na skeniranju vena ispod kože na dlanu ruke, koja… »

Rudarenje kriptovaluta utiče na poslovanje kompanije Nvidia

PC Press 12.02.2018
Potrebe i prohtevi digitalnih rudara doveli su do nestašice GPU-ova na tržištu, budući da ih ovi kupuju kako bi organizovali sisteme potrebne za rudarenje. Neravnoteža u ponudi i potražnji grafičkih procesorskih jedinica postala je toliko… »

TOP50 2017 – snimak svečane dodele nagrada

PC Press 12.02.2018
Atmosfera na dodeli godišnjih Top 50 nagrada za najbolje sajtove, društvene mreže i mobilne aplikacije zabeležena je ne samo na fotografijama koje možete pogledati u galeriji već i u video formatu. Proglašeni dobitnici za najbolje online stvari su… »

Video-igre pomažu pri lečenju

PC Press 12.02.2018
Iako to neki i dalje zvuči čudno, video-igre mogu da budu veoma korisne u razvijanju motoričkih veština, ali pre svega umnih. Lekari sa Kraljevskog koledža u Londonu su otkrili svoja istraživanja koja pokazuju da upravo “igrice” pomažu pri… »