Izvor: Pravda arhiva vesti 12.02.2018

Incident u Zagrebu: Poslanik "Mosta" pokušao da presretne Vučića na Markovom trgu! (video)

Pravda 12.02.2018
Saborski zastupnik "Mosta" Miro Bulj napravio je danas incident, kada je pokušao da presretne predsednika Aleksandra Vučića na ulasku u Sabor. Kamere su pratile predsednika Vučića koji je pešice pošao iz sedišta hrvatske Vlade preko Markovog trga… »

Rusi pronašli oko 200 delova tela nakon pada aviona u blizini Moskve

Pravda 12.02.2018
Ruski avion sa 65 putnika i 6 članova posade srušio se juče samo nekoliko minuta po poletanju sa moskovskog aerodroma. Razlozi ove tragedije se još uvek istražuju. Ministarstvo za vanredne situacije u Rusiji je izjavilo da su ponašli oko 200… »

Milena Ivanović: Očekujemo nove informacije, Oliver to zaslužuje

Pravda 12.02.2018
Dva pripadnika kosovske policije iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragiša Marković (48) i Žarko Jovanović (48) privedena su u subotu uveče zbog sumnje da nisu zaštitila mesto zločina na kojem je ubijen Oliver Ivanović! Kako je… »

Štrahe poručio šiptarima iz Beograda: Realnost je da je u pravnom sistemu Srbije Kosovo i Metohija deo njene teritorije

Pravda 12.02.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je danas navode prištinskih medija da Beograd i Priština razgovaraju o podeli Kosova i Metohije. "Ne pregovoramo o tome, to je vezano za unutarpolitičku upotrebu u Prištini)", rekao je Dačić na… »

Srbija tuguje: Nebojša Glogovac sahranjen u Aleji zaslužnih građana pored svojih kolega (video)

Pravda 12.02.2018
Glumac Nebojša Glogovac sahranjen je u ponedeljak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Sahrana je počela opelom u 14 časova u crkvi Sv. Nikole uz hor Divne Ljubojević. Glumac je sahranjen pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se… »

Vulin: Umesto da obuzda mrzitelje, hrvatska vlast traži opravdanje za mržnju i nasilje

Pravda 12.02.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da se hrvatska vlast trudi da nađe opravdanje i traži razumevanje za mržnju i najavljeno nasilje prema Aleksandru Vučiću i prema Srbima uopšte. - Umesto da obuzda mrzitelje, siledžije i ekstremiste na… »

Radikali obeležili stranačku slavu Sveta Tri Jerarha: Stigli gosti iz stranih ambasada

Pravda 12.02.2018
Srpska radikalna stranka obeležila je danas stranačku slavu Sveta Tri Jerarha – Vasilija Velikog, Grigorija Bogoslova i Jovana Zlatoustog. Lomljenju slavskog kolača u sedištu stranke u Zemunu prisustvovali su ambasador Republike Azerbejdžan Eldar… »

Dodik kupuje oružje: Ovo je poruka i građanima Republike Srpske, a i drugima!

Pravda 12.02.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, putem Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme, kupiće 2.500 pušaka za pripadnike tog ministarstva jer je to njegovo legitimno pravo, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad… »

Konačno konkretan potez: Iza svake srpske opštine na Kosmetu staće po deset opština iz ostatka Srbije!

Pravda 12.02.2018
Od danas, opštine iz centralne Srbije imaju zadatak da osmisle kako će i na koji način preuzeti u svoju brigu i zaštitu opštine na Kosmetu sa srpskim življem, kako bi se na taj način uključile u zajedničku borbu za očuvanje srpskog naroda na toj… »

Dodik: Ako se u Srebrenici dogodio genocid nad Bošnjacima, dogodio se onda i nad Srbima

Pravda 12.02.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srebrenica nesumnjivo mesto strašnog zločina nad Bošnjacima, ali i nad Srbima i da se genocid nije mogao dogoditi samo na jednoj od te dve strane. Dodik je istakao da je razlika samo u… »