Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 12.02.2018

Konkurs za projekte u oblasti zaštite životne sredine

RT Kragujevac 12.02.2018
Gradsko veće donelo je odluku o objavljivanju stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga projekata udruženja u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja. Za te namene u budžetu grada za 2018. godinu planirano 1,5 miliona dinara a… »

Opštine na Kosovu i Metohiji pod zaštitom lokalnih samouprava

RT Kragujevac 12.02.2018
Po deset lokalnih samouprava iz centralne Srbije uzeće pod zaštitu po jednu opštinu na Kosovu i Metohiji, dogovoreno je na današnjem sastanku, koji je u Nišu organizovala Stalna konferencija gradova i opština. U organizaciji Stalne konferencije… »

Ističe rok za plaćanje poreza na imovinu

RT Kragujevac 12.02.2018
Rok za uplatu godišnjeg poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica za prvi kvartal 2018. godine ističe 14. februara. Ukoliko poreski obveznici ne izmire obaveze na vreme, obračunavaće se kamata u iznosu od 13, 5 odsto. Ona se određuje prema… »

Edukacijom protiv vršnjačkog nasilja

RT Kragujevac 12.02.2018
Vršnjačko nasilje je sve učestalija pojava u društvu, a rasprave između maloletnika neretko se završavaju brojnim psihofizičkim posledicama. Svakodnevni primeri ukazuju da su vršnjačkim nasiljem obuhvaćeni i dečaci i devojčice i to od… »

Novo rukovodstvo u Pokretu „Za naš grad“

RT Kragujevac 12.02.2018
Pokret „Za naš grad“ održao je prvu konferenciju sa novim rukovodstvom, koje će nastaviti svoje opoziciono delovanje u narednom periodu. Uspeli su da sačuvaju svoju odborničku grupu i uložili su preko 60 amandmana na Odluke u lokalnom… »

Promocija tolerancije

RT Kragujevac 12.02.2018
Povodom međunarodnog Dana zagrljaja, koji je protekao krajem januara, u vrtiću „Poletarac“, organizovana je radionica za odrasle sa ciljem unapređenja međuljudskih odnosa, razvoja tolerancije i razvijanja podsticajne sredine u radnom okruženju… »

SRS obeležila stranačku slavu

RT Kragujevac 12.02.2018
Slava Srpske radikalne stranke, posvećena trojici jerarha Grigoriju Bogoslovu, Vasiliju Velikom i Jovanu Zlatoustom, obeležena je danas i u prostorijama Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Kragujevac, sečenjem slavskog kolača. Ova stranka u… »

Bonus za zaposlene u „Zastava oružju“

RT Kragujevac 12.02.2018
Rukovodstvo fabrike „Zastava oružje“ prošle nedelje postiglo je usmeni dogovor sa predstavnicima samostalnog sindikata o isplati bonusa od 10 hiljada dinara i još pet hiljada u julu. Prema rečima direktora Milojka Brzakovića to je maksimalan… »

Košarkaši Radničkog nastavili seriju poraza

RT Kragujevac 12.02.2018
Košarkaši Radničkog nastavili su seriju poraza u Košarkaškoj ligi Srbije pošto su, u meču 18. kola, izgubili na svom terenu od ekipe Vršca rezultatom 92:85. Radnički je ostao na dnu tabele sa samo dve pobede koliko ima i Sloga iz Kraljeva… »

Zavodu za stomatologiju 13 miliona dinara

RT Kragujevac 12.02.2018
Za Zavod za stomatologiju iz gradskog budžeta ove godine opredeljeno je 13 miliona dinara, koje će ova zdravstvena ustanova utrošiti na tekuće održavanje, bolju kadrovsku obezbeđenost, platne troškove i nabavku nove opreme. U naredna dva meseca… »