Nauka & Tehnologija arhiva vesti 12.02.2018

Vip DečjaZona - aplikacija za bezbedno korišćenje interneta

Benchmark 12.02.2018
Saopštenje za javnost Razvoj novih tehnologija omogućio nam je da u svakom trenutku i na bilo kom mestu budemo dostupni. Danas to najviše odgovara zaposlenim i veoma zauzetim roditeljima, koji žele da znaju gde se nalaze i šta rade njihova deca u… »

Facebook testira novu opciju - "downvote"

N1 Info 12.02.2018
Kompanija Facebook započela je testiranje nove opcije "downvote" koja će se pojavljivati pored opcija "like" i "reply" prilikom komentarisanja postova. "Downvote", koji podseća na "dislike" korisnici će moći da upotrebljavaju za davanje negativnih… »

Vlada odlučila: Institut za fiziku prvi institut od nacionalnog značaja

Srbija danas 12.02.2018
Komisije za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija ustanovila da Institut ispunjava svih 11 zakonom definisanih uslova. Odlukom vlade Institut za fiziku u Beogradu postao je prvi institut od nacionalnog znacaja za Srbiju i tako stekao status… »

Inicijativa „Securing Smart Cities” objavila smernice za zaštitu Olimpijskih igara

IT svet 12.02.2018
Da nema Olimpijskih igara, ne bi bilo načina za podsticanje brzog rasta različitih tehnologija. Brojne tehnološke oblasti doživele su rast zahvaljujući ovim elitnim igrama, uključujući sajber bezbednost, pametne gradove, pametne prevozne sisteme… »

Koliko kriminalci plaćaju vaše lične podatke na Dark Webu?

B92 12.02.2018
Podaci poput korisničkih imena i lozinki za brojne servise poput mejlova, Facebooka, Twittera, Netflixa, podaci o bankovnim karticama, vozačkim dozvolama, pasošima i slično tražena su roba na internetu, i na Dark Webu hakeri i onlajn kriminalci… »

Sjajne vesti! Omiljeni muzički plejer je opet dostupan

Srbija danas 12.02.2018
Jedan od najpopularnijih! Svi koji su odrastali u vreme početaka interneta, odnosno onda kada je mreža počela da doživljava svoj prvi bum, nisu mogli a da ne koriste Winamp, jedan od najpopularnijih i najomiljenih muzičkih plejera koga se i danas… »

Forenzička replika: Ovako je zaista izgledala najlepša vladarka (foto)

Sputnik 12.02.2018
Lice jedne od najlepših žena na svetu ponovno je oživljeno. Zahvaljujući 3D tehnologiji, rekonstruisano je lice egipatske kraljice Nefertiti, saopštili su naučnici sa Univerziteta u Bristolu. Trebalo im je 500 sati da ponovo stvore bistu i lice… »

Uber i Waymo se nagodili oko tehnologije za autonomna vozila

PC Press 12.02.2018
Nakon što su potrošili skoro nedelju dana u sudnici, Waymo ( Google-ova kompanija za autonomna vozila) i Uber su se dogovorili u petak, 9. februara, pri čemu će Uber platiti Google/Alphabet diviziji značajnu sumu novca, tačnije 245 miliona dolara… »

Veliki uspeh istraživača: Snimili rađanje nervnih ćelija!

Kurir 12.02.2018
Naučnici sa Univerziteta u Cirihu uspeli su da prvi u svetu snime kako od matičnih ćelija u mozgu živih miševa nastaje nova nervna ćelija. Ranije se mislilo da nervne ćelije ne nastaju po završetku embrionalnog razvoja, ali novija istraživanja su… »

Huawei predstavio pametni P smart

B92 12.02.2018
Huawei je predstavio novi Huawei P smart, pametni telefon s potpuno novim EMUI 8.0 operativnim sistemom i fokusom na FullView Display dizajn. Ekskluzivni Smart Face Beauty algoritam i ostale funkcije privući će, pre svega, mlađe korisnike. Gotovo svi… »