Izvor: N1 Info arhiva vesti 14.02.2018

Zaev: U pregovorima sa Grčkom došlo do približavanja

N1 Info 14.02.2018
Premiijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je u pregovorima sa Grčkom oko imena došlo do približavanja u nekim stavovima i da je optimista po pitanju pronalaženja rešenja. On je novinarima rekao da su na sastanku šefova diplomarija u Beču od… »

NBS: Inflacija u ciljanoj granici, BDP 3,5 odsto

N1 Info 14.02.2018
Inflacija u Srbiji će se tokom ove godine kretati bliže donjoj ciljanoj granici, a očekivani ovogodišnji rast bruto domaćeg proizvoda je 3,5 odsto, navodi se u izveštaju Narodne banke Srbije (NBS) o inflaciji. Prema februarskoj projekciji NBS, i u… »

Zvanično obustavljen postupak protiv Olivera Ivanovića

N1 Info 14.02.2018
Osnovni sud u Mitrovici odlukom je obustavio optužnicu protiv Olivera Ivanovića nakon njegovog ubistva 16. januara. Odluka suda, do koje je došao Kallxo.com, zasnovana je na Zakonu o krivičnom postupku. Sud ukazuje da se obustavljanje optužnice iz… »

Lančani sudar na Obrenovačkom putu, jedna osoba poginula

N1 Info 14.02.2018
Jedna osoba je poginula, a petoro je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko sedam sati na Obrenovačkom putu. "Tri osobe su teško povređene, a dve lakše, svi su prevezeni na Vojno-medicinsku akademiju. Nažalost, jedna osoba je… »

Bele boje 40 odsto automobila proizvedenih u 2017.

N1 Info 14.02.2018
Od svih automobila proizvedenih 2017. godine u svetu, 40 odsto je ofarbano belom bojom, pokazao je godišnji izveštaj nemačke hemijske industrije BASF o bojama automoblia. Bela, crna, siva i srebrna i dalje su najzastupljenije "ahromatske boje", a među… »

Nabavka pušaka i "ruska obuka" u Srpskoj uzburkale BIH

N1 Info 14.02.2018
Odluka o nabavci 2.500 pušaka za potrebe MUP-a Republike Srpske i dalje je tema sporenja u Bosni i Hercegovini. U MUP-u Republike Srpske tvrde da je reč o modernizaciji, predsednik tog entiteta, Milorad Dodik kaže da je to samo početak, a u Federaciji… »

Zakon o strancima u Crnoj Gori uvodi nova pravila za crkvu?

N1 Info 14.02.2018
Ukoliko Skupština Crne Gore usvoji predlog Zakona o strancima, sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske, koji dolaze iz Srbije i Bosne i Hercegovine, moraće da polažu crnogorski jezik i da prilože potvrdu da je verska organizacija za koju rade… »

Hrvatsko novinarsko društvo: Vučić omalovažava novinare

N1 Info 14.02.2018
Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je način na koji je Aleksandar Vučić juče odgovarao na pitanja novinara u Vrginmostu, kao i zahtev iz Kancelarije predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se Vučiću ne postavljaju pitanja o govoru iz Gline 1995… »

Šabić: Dostaviti podatke o utrošku 71.000 € na izradu zakona

N1 Info 14.02.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da je doneo rešenje kojim je naložio Ministarstvu pravde da tražiocu informacija, SHARE Fondaciji iz Beograda u roku od tri dana dostavi… »

Gabrijel poručio - bez "kredita" za standarde EU

N1 Info 14.02.2018
U poseti Srbiji danas je boravio šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel. Razgovarao je sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Posle susreta sa Vučićem, Gabrijel je poručio kako je ispunjavanje standarda centralni… »