Izvor: Pravda arhiva vesti 14.02.2018

Putin čestitao Vučiću: Rusko-srpski odnosi na visokom nivou! Toplo se prisećam...

Pravda 14.02.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ocenio je da su rusko-srpski odnosi na visokom nivou i da se politički dijalog i plodna saradnja šire u različitim oblastima. "Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i… »

Tači tvrdi: Na pragu smo "istorijskog sporazuma" sa Srbijom!

Pravda 14.02.2018
Hašim Tači je još jednom ponovio da je formiraje Specijalnog suda za zločine tzv. OVK "istorijska nepravda" i uporedio ga sa osnivanjem suda koji bi sudio Jevrejima izloženim nacističkom progonu tokom Drugog svetskog rata. Tači je u intervjuu za AP… »

Makron zapretio: Napašćemo Siriju ako se pređe crvena linija

Pravda 14.02.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će Francuska "udariti" na Siriju ukoliko se pojave bilo kakvi dokazi o upotrebi hemijskog oružja protiv civila. Istovremeno je naglasio kako francuske obaveštajne službe za sada nemaju dokaze koji bi… »

"Danajski dar": Šta je sve u 13 paketa koje je Vučić odneo u Hrvatsku?

Pravda 14.02.2018
Trinaest velikih paketa dokumentacije, koju je u Hrvatsku odneo srpski predsednik Aleksandar Vučić, jesu matične i ostale knjige vezane za nestale Srbe iz opštine Dvor na Uni. Dvor na Uni bio je, po strukturi stanovništva, "srpsko mesto". Prema… »

Kosor osula paljbu po Kolindi: A sad nek sebi izveze nešto na ćirilici!

Pravda 14.02.2018
Nekadašnja hrvatska premijerka i članica HDZ, Jadranka Kosor, pomno je pratila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a svoju ogorčenost čitavim tokom tog događaja revnosno je iznosila na Tviteru, a i primedbe i kritike na račun… »

Damjanović: Voždovac da bude turistički centar, a ne slepo crevo! (video)

Pravda 14.02.2018
Opštinu Voždovac danas je posetio kandidat SRS-a za gradonačelnika Miljan Damjanović zajedno sa Nemanjom Šarovićem i Aleksandrom Šešeljem, visokim stranačkim funkcionerima. „Treba ukinuti finansiranje nevladinog sektora, pogotovo onog dela koji… »

Ko kome "gura prst u oko"? Zašto se odustalo od usvajanja Deklaracije na Sretenje?

Pravda 14.02.2018
Dan uoči Dana državnosti nepoznato je šta se dogodilo sa najavama da će, uoči Sretenja, skupštine Srbije i Republike Srpske usvojiti tekst Deklaracije koju Nikola Selaković naziva pravno-političkim aktom o zaštiti srpskog jezika i kulture, a… »

Nova stranka: Ispitati Vučića

Pravda 14.02.2018
Nova stranka zahteva ostavke ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova, Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića, čime bi, kako ističe u saopštenju,“jasno dali do znanja da ne stoje iza maltretiranja časnih vojnih lica i zloupotrebe policije… »

Vučić: Čuvaćemo mir i unapređivati odnose sa Hrvatskom (video)

Pravda 14.02.2018
Između Srbije i Hrvatske je potreban dijalog, rekao je za RTS predsednik Aleksandar Vučić, koji je boravio u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj. Poručio je da Srbija neće biti slabija u budućnosti i da je njena snaga u tome što drži do svojih reči i… »

Gušterima na Iran!? Teheran tvrdi: Zapad je poslao reptile da nas špijuniraju!

Pravda 14.02.2018
Visoko rangirani iranski vojni službenik Hasan Firuzabadi tvrdi da su "zapadnjački špijuni koristili guštere za prikupljanje informacija o nuklearnom programu u Iranu". Ovaj vojni savetnik iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija navodi da je… »