Izvor: Srbija danas arhiva vesti 14.02.2018

Ana Brnabić čestitala građanima Dan državnosti Srbije

Srbija danas 14.02.2018
"Podsećanjem na Prvi srpski ustanak, koji je otvorio put ka oslobođenju, obeležavamo Dan državnosti i kao uspomenu na slavne pretke" Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je građanima Srbije 15. februar - Dan državnosti… »

Nestao patrijarh Irinej: Evo gde se nalazio nekoliko dana

Srbija danas 14.02.2018
Poglavar SPC već neko vreme ne boravi u Beogradu. Sveštenici iz okruženja patrijarha srpskog Irineja prošle nedelje bili su poprilično zbunjeni kada su shvatili da nekoliko dana nisu videli patrijarha u Patrijaršiji niti u Beogradu, a da pritom… »

Saobraćaj u prestonici funkcioniše bez problema, zimska služba tokom noći odradila odličan posao

Srbija danas 14.02.2018
So je bacana tokom noći, na mostovima i više puta, što je sprečilo stvaranje poledice u jutarnjim časovima. Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da, uprkos snegu koji od sinoć pada u glavnom gradu, javni saobraćaj funkcioniše bez problema. -… »

Premijerka Srbije zavodi red u geodetskom zavodu: Pet miliona evra za adresni registar, a rok do kraja godine (foto)

Srbija danas 14.02.2018
Da sva naselja u Srbiji dobiju tablice s nazivima ulica i kućnim brojevima. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da više od tri miliona građana Srbije nema validnu adresu i navela da će država izdvojiti pet miliona evra da sva naselja u… »

Danas je praznik, a evo šta od pamtiveka Srbi veruju da će se desiti ako na današnji dan padne kiša

Srbija danas 14.02.2018
Srbi danas slave Svetog Trifuna. Pravoslavni vernici danas slave zaštitnika vinogradara i poljskih radova Svetog Trifuna. Sveti Trifun živeo je u trećem veku, a rođen je u Kampsadi u Frigiji. Roditelji su mu bili pobožni i svoju pobožnost su i na… »

Sjajna vest: Počela izgradnja kanalizacije u Petrovdanskom naselju u Kaću (foto)

Srbija danas 14.02.2018
Predviđeno je, prema ugovoru, da radovi traju 150 dana. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji fekalne i atmosferske kanalizacije, kao i crpne stanice u Petrovdanskom naselju u Kaću. - Rešavanjem problema atmosferske… »

Ova opština u Beogradu je jedna od opština bez liste čekanja za vrtiće

Srbija danas 14.02.2018
Opština Barajevo ima šest vrtića u kojima boravi više od 630 dece. Barajevo je jedna od beogradskih opština bez liste čekanja za vrtiće, a u planu je i izgradnja nove osnovne škole, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju… »

Povodom Dana državnosti izvedena počasna artiljerijska paljba u Novom Sadu

Srbija danas 14.02.2018
Dan državnosti obeležava se 15. februara. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i komandant Prve brigade Kopnene vojske Republike Srbije Željko Petrović prisustvovali su počasnoj artiljerijskoj paljbi… »

Predsednik opštine Obrenovac posetio radnike uoči Kineske nove godine

Srbija danas 14.02.2018
Budući da novi most na ovoj lokaciji gradi kineska kompanija, Čučković je rešio da kao radnike počasti svinjskim pečenjem. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković posetio je danas radnike na gradilištu mosta preko Save i Kolubare i… »

Današnjim tinejdžerima Fejsbuk nije zanimljiv! Polako se pretvara u društvenu mrežu za stare!

Srbija danas 14.02.2018
Istraživanje pokazalo. Fejsbuk je postao društvena mreža za starije osobe, pokazalo je poslednje istraživanje. Tinejdžeri sve više napuštaju mrežu Marka Zakerberga dok je sve više onih preko 55 godina. Procenjuje se da će Fejsbuk u Velikoj… »