Izvor: Studio B arhiva vesti 14.02.2018

Srbija obeležava Sretenje – Dan državnosti

Studio B 14.02.2018
Srbija obeležava Sretenje – Dan državnosti u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav. Pripadnici Vojske Srbije organizovali su, uoči… »

Poginula jedna osoba u lančanom sudaru kod Obrenovca

Studio B 14.02.2018
U lančanom sudaru nekoliko vozila, koji se dogodio jutros na obilaznici oko Obrenovca, jedna osoba je poginula, a pet je povređeno, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Tri osobe su teško povređene, a dve lakše. Povređeni su prebačeni na… »

Florida:U školi ubijeno 17 osoba,pucao bivši učenik

Studio B 14.02.2018
Najmanje 17 osoba ubijeno je u napadu u školi u Parklandu na Floridi, a policija je saopštila da je napadač uhapšen i da je u pitanju bivši učenik te škole. Kako je saopštio okružni šerif Skot Izrael, utvrđen je identitet napadača i reč je o… »

Petlja Batajnica gotova do kraja 2019.

Studio B 14.02.2018
Petlja Batajnica, koja je deo obilaznice oko Beograda, biće potputno zavšena do kraja sledeće godine i građani Batajnice će dobiti vezu sa autoputem i starim novosadskim putem, najavila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana… »

Sve beogradske ulice očišćene

Studio B 14.02.2018
Sve ulice našeg grada su potpuno prohodne, čak i one u višim delovima pod Avalom i Kosmajom, a javni saobraćaj nesmetano funkcioniše, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, koji je jutros posetio Zimsku službu „Beograd-puta” kako bi se uverio… »

Kitarović: Vučić s kojim sam ja razgovarala je evropski Vučić

Studio B 14.02.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što je tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, postignut iskorak u namerama da se rešavaju pitanja preostala iz nedavne prošlosti, kao i da se fokus stavi na… »

Barajevo bez liste čekanja za vrtiće

Studio B 14.02.2018
Barajevo je jedna od beogradskih opština bez liste čekanja za vrtiće, a u planu je i izgradnja nove osnovne škole, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak nakon prijema građana u Barajevu. On je rekao da će ove… »

Radno vreme pošta, pijaca, trgovina tokom praznika

Studio B 14.02.2018
U Srbiji se sutra i prekosutra, 15. i 16. februara, obeležava Dan državnosti – Sretenje, kada pojedine prodavnice mogu biti zatvorene, neke pošte će biti dežurne, a beogradske pijace radiće normalno. Prema odredbama Odluke o radnom vremenu… »

Građevinski radovi na beogradskim pijacama i preko zime

Studio B 14.02.2018
Obim građevinskih radova koji se izvode na prestoničkim pijacama ne jenjava ni tokom zime, a trenutno se obavljaju na sedam pijaca, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”. Pijace koje se uređuju nalaze se na centralno-gradskom području i u… »

Radno vreme „Parking servisa” za Dan državnosti

Studio B 14.02.2018
JKP „Parking servis” obaveštava korisnike svojih usluga da zbog obeležavanja Dana državnosti Srbije u četvrtak i petak, 15. i 16. februara, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Tokom predstojećeg praznika biće… »