Izvor: Insajder arhiva vesti 16.02.2018

Napadnute ekipe 02 i Prve tokom pokušaja snimanja, uhapšeni osumnjičeni

Insajder 16.02.2018
Nepoznata žena pokušala je da ekipi televizije O2 u beogradskom Mirijevskom bulevaru oduzme kameru tokom uključenja uživo u vesti povodom priče o 37 migranta koji su pronađeni u jednoj kući, javio je portal B92. Isto se, kako se navodi, nešto… »

Doživotni zatvor za turske novinare – „crni dan“ za novinarstvo u celom svetu

Insajder 16.02.2018
Danas je "crni dan" za slobodu štampe u svetu. Sud u Istanbulu osudio je na doživotni zatvor šest novinara zbog navodne umešanosti u pokušaj puča 2015. godine, u kojem su masovno učestvovali građani Turske, protiv vlasti predsednika Tajipa… »

SAD podigle optužnice protiv 13 Rusa i tri kompanije zbog mešanja u izbore

Insajder 16.02.2018
Federalno tužilaštvo SAD podiglo je danas optužnice protiv 13 državljana Rusije i tri ruske kompanije zbog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine. Kancelarija specijalnog savetnika Roberta Mulera saopštila je da su se optuženi… »

Spoljna politika za unutrašnju upotrebu

Insajder 16.02.2018
Nemačka Vlada na čijem čelu je i tada bila kancelarka Angela Merkel je nezavisnost Kosova priznala 20. februara 2008 – svega tri dana nakon što je Priština proglasila nezavisnost. Tadašnji ministar inostranih poslova bio je Frank-Valter… »

Tači odlikovao Ramu za "doprinos nezavisnosti Kosova"

Insajder 16.02.2018
Predsednik Kosova, Hašim Tači, danas je, povodom desetogodišnjice nezavisnosti Kosova, odlikovao premijera Albanije, Edija Ramu, predsedničkom medaljom. Tači je odlikovanje obrazložio doprinosom Rame "slobodi i nezavisnosti Kosova", preneo je njegov… »

Vojni sindikat Srbije osudio ponašanje Vulina i Dikovića u slučaju uhapšenog kapetana

Insajder 16.02.2018
Vojni sindikat Srbije osudio je danas izjavu ministra odbrane Aleksandara Vulina u kojoj kapetana Vojske Srbije naziva nasilnikom i naglasio da Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković zloupotrebljavaju službeni položaj i… »

Vučić: Najbolji modeli za Kosovo oni koje bi i jedni i drugi teško „progutali“

Insajder 16.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Rojters da za Kosovo postoji nekoliko modela, a da su najbolji oni koje bi i jedni i drugi teško progutali. Za pravljenje kompromisa je, navodi, potrebno mnogo razgovora i mnogo političke volje u… »

Nemačka politika o Kosovu se ne menja, menjaju se tumačenja po potrebi balkanskih aktera

Insajder 16.02.2018
Kako god srpski zvaničnici tumačili poruku šefa nemačke diplomatije, činjenica je da su politički zvaničnici Nemačke u Srbiju uvek dolazili sa jasnim stavom i za vreme predsednika Borisa Tadića i sada. Nemačka nije promenila svoju politiku prema… »

Protestna nota Srbije Barbadosu zbog priznavanja nezavisnosti Kosova

Insajder 16.02.2018
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uputilo je danas protestnu notu Ministarstvu inostranih poslova i spoljne trgovine Barbadosa zbog priznavanja nezavisnosti Kosova. U protestnoj noti se navodi da je „sa zaprepašćenjem primljena vest o… »

Zaharova: Šta slavi Priština? Kosovo je crna rupa sa čudnim statusom

Insajder 16.02.2018
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je povodom predstojeće proslave deset godina od samoproglašenja nezavisnosti Kosova izjavila da je korupcija u toj teritoriji u procvatu, nivo bezbednosti je kritičan, a raste i pretnja… »