Izvor: SEEbiz arhiva vesti 16.02.2018

Vučić za Reuters: Srbi neće prihvatiti nezavisnost Kosova u zamenu za članstvo u EU

SEEbiz 16.02.2018
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da Srbi neće prihvatiti nezavisnost Kosova u zamenu za članstvo u Evropskoj uniji. Deset godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine, Vučić kaže da se sve vreme takav izbor… »

Brnabić: Po pitanju kredita u švajcarskim francima Vlada će slediti stav NBS

SEEbiz 16.02.2018
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije pratiti stav Narodne banke Srbije (NBS) po pitanju gradjana koji su uzimali kredite u švajcarskim francima. "To je do nadležnih institucija. NBS je dala stav. Vlada će… »

Wall Street porastao peti dan zaredom

SEEbiz 16.02.2018
NEW YORK – Na Wall Streetu su i u četvrtak cijene dionica porasle, peti dan zaredom, pri čemu je ponovno po dobicima predvodio tehnološki sektor, dok se tržište oporavlja od oštrog pada početkom mjeseca. Dow Jones skočio je 306 bodova ili 1,23… »

Azijska tržišta porasla, dolar najslabiji u tri godine

SEEbiz 16.02.2018
TOKIO – Na azijskim su burzama u petak indeksi porasli peti dan zaredom, nastavljajući nadoknađivati gubitke od prošloga tjedna, dok je vrijednost dolara prema košarici valuta zaronila na najnižu razinu u tri godine. MSCI Asia Pacific Index… »

Robni izvoz EU porastao u 2017. gotovo osam posto

SEEbiz 16.02.2018
LUXEMBOURG - Robni izvoz 28-člane Europske unije porastao je u prošloj godini gotovo osam posto, a gotovo identičan rast zabilježen je i u stavci robnog uvoza, pokazuju prve procjene europskog statističkog ureda. Prošle je godine EU izvezao robu… »

Soros lobira za jačanje integracije eurozone, izazvao kritike

SEEbiz 16.02.2018
FRANKFURT - Milijarder i aktivist George Soros sastao se sa čelnikom Europske središnje banke (ECB) kako bi zagovarao jaču integraciju euro zone, što je izazvalo kritike nekih europarlamentaraca koji se pribojavaju da želi utjecati na osjetljiva… »

Ministarstvo najavljuje izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita

SEEbiz 16.02.2018
ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja najavilo je izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, prema kojima bi se subvencioniranje nastavilo i u iduće tri godine, a građanima bi država kredite subvencionirala u razdoblju… »

Avtovaz smanjio godišnji gubitak

SEEbiz 16.02.2018
MOSKVA - Najveća ruska autokompanija Avtovaz, proizvođač Lade, izvijestila je da je znatno smanjila gubitak u prošloj godini zahvaljujući nižim troškovima i oporavku ruskog tržišta. Avtovaz je u 2017. godini zabilježio neto gubitak od 9,7… »

Sud odblokirao imovinu Milanu Bandiću u slučaju Agram

SEEbiz 16.02.2018
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud odblokirao je imovinu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića budući da optužnica u slučaju Agram, u kojoj je glavni okrivljenik, nije potvrđena ni dvije godine od podizanja. „Izvanraspravno vijeće… »

Croatia Airlines još uvijek bez predsjednika Uprave

SEEbiz 16.02.2018
ZAGREB - HDZ-ove Vlade više od godinu i pol dana ne mogu izabrati čelnog čovjeka nacionalne aviokompanije Croatia Airlines te će biti raspisan i treći natječaj za prvog čovjeka ove državne tvrtke. Od 1. rujna 2016. godine, kada je istekao mandat… »