Društvo arhiva vesti 24.02.2018

"Da, slede ledeni dani, ali nije to ništa alarmantno"

B92 24.02.2018
Tačno je da nam slede ledeni dani, ali to nije toliko alarmantno kao što se u medijima predstavlja, kaže za B92.net dežurni meteorolog RHMZ. Republički hidrometeorološki zavod nedavno je objavio da će nedelja koja je pred nama biti hladna i da… »

Prvi put u istoriji: Svih 49 zvona hrama Svetog Save zvoniće u znak rođenja deteta porodice Karađorđević

Večernje novosti 24.02.2018
Sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja, zvona hrama Svetog Save zvoniće u znak rođenja novorođenčeta porodice Karađorđević, prvog deteta princa Filipa i princeze Danice. Sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja, zvona hrama Svetog Save zvoniće… »

AMSS: Zimski uslovi vožnje, moguća poledica

Blic 24.02.2018
Hladno vreme i temperature koje se kreću oko nutlog podeljka stvaraju zimske uslove za odvijanje saobraćaja. Iz AMS skreću pažnju na pojavu poledice na svim vlažnim deonicama, a koja je posebno opasna ukoliko brzina nije smanjena, jer je često uzrok… »

Pedofilu pet i po godina zatvora za obljube maloletnice

B92 24.02.2018
Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na pet i po godina zatvora Miodraga Đorđevića (49) iz Lazarevca zbog obljube maloletnice L.M (14). Tom odlukom koja je objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je odbio sve žalbe i potvrdio… »

Uz fotografiju poplava u Obrenovcu: Američki meteorolozi imaju neprijatno upozorenje za Balkan

Blic 24.02.2018
Američka meteorološka služba "Akjuveder" objavila je vremensku prognozu za proleće 2018. u Evropi, u kojoj upozorava na visok rizik od poplava na Balkanu zbog češtih padavina. Iako je tokom većeg dela zime zabeleženo manje kiše i snega na Balkanu… »

Batut: Više od 2.600 obolelih od malih boginja u Srbiji

Večernje novosti 24.02.2018
U Srbiji je od oktobra prošle godine do danas, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano ukupno 2.607 slučajeva malih boginja. U Srbiji je od oktobra prošle godine do danas, uključujući i… »

Advokatura Srbije obeležila 156 godina postojanja

Večernje novosti 24.02.2018
Advokatska komora Srbije (AKS) obeležila je danas 156-tu godišnjicu advokature Srbije i Dan advokature Srbije svečanom akademijom u Domu Narodne skupštine. Advokatska komora Srbije (AKS) obeležila je danas 156-tu godišnjicu advokature Srbije i Dan… »

Pacijenti se besplatno pregledali u VMC cerak: Cele sledeće nedelje pregledi i na vma od 14 do 19 sati

Kurir 24.02.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vojno zdravstvo način da se pokaže civilstvu koliko je dobro i koliko vredi ulagati u vojsku. On je nakon obilaska Vojno medicinskog centra (VMC) na Ceraku gde su se danas… »

Uhvatiti Vučića u istini

Danas 24.02.2018
Tribina Odbora za ljudska i manjinska prava Pokreta slobodnih građana na temu "Maternji jezik politike" održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju Laž, obmana, manipulacija, prekriveni govor mržnje, kao i vređanje inteligencije su način obraćanja… »

Kućni ljubimci pomažu vlasnicima da se izbore sa psihičkim poremećajima

Radio 021 24.02.2018
Sedamnaest velikih istraživanja pokazuju da kućni ljubimci poboljšavaju mentalno zdravlje i koriste ljudima sa psihičkim bolestima. Doktor Helen Luiz Bruks sa Univerziteta u Liverpulu ističe da kućni ljubimci pomažu ljudima sa ozbiljnim bolestima… »