Izvor: N1 Info arhiva vesti 24.02.2018

Uhapšene tri osobe zbog ucene u Beogradu

N1 Info 24.02.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su R.L. (41), T.Š. (23) i A.Š. (39), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ucena na štetu tridesetčetvorogodišnjeg… »

Dačić: Nisam ja duhovnik sa Tibeta, reagujem na napade

N1 Info 24.02.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nije siguran da li je Beograd u ovoj godini bliži rešenju sukoba s Prištinom ili je bliži tome da se taj sukob pretvori u zamrznut konflikt. Dačić veruje da njegova retorika ne zaoštrava… »

Selaković: RS i Srbija obavezaće se na strateško delovanje

N1 Info 24.02.2018
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je u Banjaluci da su Srbija i Republika Srpska (RS) izradile važan starteški akt, koji će biti usvojen u formi prvog aneksa Sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima RS i Srbije… »

Danas oblačno, sneg u pojedinim krajevima

N1 Info 24.02.2018
U većem delu Srbije danas će biti umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde sa slabim snegom, na istoku i jugu i s kišom, a na severu uglavnom suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura… »

Tadić: Srbija od juče na "crnoj listi" FATF, Vlada to krije

N1 Info 24.02.2018
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je da je Srbija stavljena na "crnu listu" međuvladine organizacije FATF (Financial Action Task Force) koja se bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija. "Srbija je… »

Arheolozi u Egiptu pronašli drevno groblje

N1 Info 24.02.2018
Egipatsko Ministarstvo za antikvitete saopštilo je da je u blizini grada Minja u dolini Nila, južno od Kaira otkrivena drevna nekropola. Ministarstvo je navelo da se veliko groblje nalazi severno od oblasti Tuna el Gabal, arheološkog lokaliteta na… »

Prigovor Ministarstva prosvete na reizbor Arsenijevića

N1 Info 24.02.2018
Ministarstvo prosvete uložilo je prigovor Univerzitetu u Kragujevcu, nakon što je Senat tog univerziteta jednoglasno predložio dosadašnjeg rektora Nebojšu Arsenijevića ponovo na tu funkciju. Kako piše Politika, prethodno je Univerzitet u Kragujevcu… »

Izbor Šuvakovića ponovo pokrenuo pitanje lustracije

N1 Info 24.02.2018
Nekadašnji funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i zamenik načelnika analitike Državne bezbednosti (DB) Uroš Šuvaković, nedavno je postao redovni profesor Beogradskog univerziteta na Učiteljskom fakultetu. Njegov izbor izazvao je reakcije… »

Tinejdžerka iz Beograda ranjena u Novom Pazaru

N1 Info 24.02.2018
Osamnaestogodišnja devojka iz Beograda ranjena je u Novom Pazaru pod još uvek nepoznatim okolnostima i ona će posle ukazane pomoći u Opštoj bolnici u tom gradu biti upućena na dalje lečenje u Beograd. Portparolka Opšte bolnice Suada Gicić… »

Dodik: Ne želimo NATO granicu na Drini

N1 Info 24.02.2018
Pedsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas, tokom Prvog foruma srpske dijaspore u Banjaluci, da odbiju bosansku dijasporu, navodeći da će "u narednim danima biti izloženi pritiscima institucionalizacije tzv. bosanske dijaspore". "Neću… »