Izvor: Sandžak press arhiva vesti 24.02.2018

Prva TV – Akademik Zukorlić vs. Šešelj!

Sandžak press 24.02.2018
Svakog dana na Prvoj od 19h nosioci lista, kanidati za gradonačelnika i odbornike sučeljavaju stavove. Prva “runda” oštre debate zakazana je za ponedjeljak, 26. februar, u 19h, a u njoj će se naći Vojislav Šešelj, Muamer Zukorlić i Marko… »

PUCNJAVA U NOVOM PAZARU: Ranjena pjevačica iz Beograda, odbija saradnju s policijom!

Sandžak press 24.02.2018
Djevojka (18) ranjena je danas u Novom Pazaru pod još uvijek nepoznatim okolnostima i nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici u tom gradu biće upućena na dalje liječenje u Beograd. Prema informacijama iz te zdravstvene ustanove, djevojka je primljena… »

Gorčevići mjesecima žive u blokadi zbog uzurpiranja imovine

Sandžak press 24.02.2018
Mještanka sela Ugla Nafija Gorčević obratila se našoj televiziji sa ciljem da obavijesti javnost o blokadi njene porodica koja traje od avgusta mjeseca 2017. godine. Naime, rođak porodice Gorčević je nezakonito uzurpirao put koji vodi do Nafijine… »

Ministarstvo finansija: Uvjerenja službe za katastar falsifikovana, zatvorene četiri kladionice, pokrenute krivične prijave

Sandžak press 24.02.2018
Reagirajući na peticiju građana Novog Pazara, Kabinet ministra finansija g. Dušana Vujovića tražio je od Poreske uprave izvještaj o udaljenosti kladionica i kockarnica od obrazovnih institucija u Novom Pazaru. U hitnom odgovoru iz Poreske uprave je… »

Svečanom akademijom obilježeno 20 godina postojanja “Reude”

Sandžak press 24.02.2018
U amfiteatru Fakulteta za islamske studije održana je svečana akademija kojom se obilježio dvadesetogodišnji rad predškolske ustanove “Reuda” na kojoj su prisustvovali čelnici Mešihata Islamske zajednice. Na samom početku dijelove iz Kur’ana… »

Sin Mustafe Makića se ismijava sa islamom (Video)

Sandžak press 24.02.2018
Video snimak naziva “Alahova palačinka”u kojem je glavni akter Enes Makić koji na primjeru palačinke “dokazuje Allahova postojanje i poruku koju šalje vjernicima”, uznemiro je javnost. Prema mišljenju svih islamskih učenjaka dokazivanje… »

Pogledajte gostovanje Prokića u emisije “Reč na reč”

Sandžak press 24.02.2018
Radio-televizija Srbije u saradnji sa CeSID-om povodom izbora za Gradsku skupštinu Beograda organizuje televizijske debate “Reč na reč”. U svakoj debati učestvovuje po šest lista koje je proglasila GIK Beograda. U petak, 23. februar gosti debate… »

Turska: Meso iz Vojvodine se prodaje kao “sandžačko”

Sandžak press 24.02.2018
Pet mjeseci nakon što su Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan u Novom Pazaru potpisali sporazum o godišnjem izvozu 5.000 tona junećeg mesa iz Srbije u Tursku, sa Peštera, najpoznatijeg stočarskog kraja u Srbiji, put Istanbula i Ankare još nije… »

Beograd ima šansu da bude ključna turistička destinacija u jugoistočnoj Evropi

Sandžak press 24.02.2018
Obilazeći sajam turizma u Beogradu predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik muftija Muamer Zukorlić poručio je da je potrebno uložiti svu snagu, prije svega državnih institucija kako bi se podržali kulturni projekti i sadržaji. Sa svojim… »