Beograd arhiva vesti 27.02.2018

Neverovatna slika: Pogledajte kako izgleda popodnevni špic na beogradskim ulicama

Blic 27.02.2018
Iako je vreme popodnevnog špica uveliko počelo, na gradskim ulicama nema većih zastoja i gužvi, javljaju beogradski taksisti. Povećan intenzitet saobraćaja primetan je donekle na mostovima, ali je svakako neuporedivo manji nego što je to… »

Kula na Ušću dobija "bliznakinju"! (video)

Mondo 27.02.2018
Kamen temeljac za izgradnju druge kule Ušće - novog poslovnog objekta Ušće Tower Two, položen je danas na Novom Beogradu. Projekat vredan 65 miliona evra, buduća zgrada imaće 22 sprata. Kamen temeljac položili su gradonačelnik Beograda Siniša… »

Ko ima problem sa snegom u Beogradu neka se javi naprednjacima: Ako ne možete sami da ga očistite, pozovite SNS!

Kurir 27.02.2018
Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović pozvao je danas sve Beogradjane da se jave najbližem Opštinskom odboru SNS ukoliko imaju poteškoća sa čišćenjem snega ispred svojih domova, bolnica, domova zdravlja ili… »

Relativno mirna noć iza beograđana: Muškarac zadobio ogrebotine u udesu na Novosadskom putu, tegobe mučile astmatičare

Kurir 27.02.2018
Hitna pomoć je noćas imala 103 intervencije, od kojih 18 na javnom mestu, a dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je lakše povređen muškarac, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Do te saobraćajne nezgode je došlo u 19.07… »

Gradi se spomenik poginulim policajcima u Beogradu

Mondo 27.02.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisali su Protokol o saradnji na podizanju spomen - obeležja policajcima i drugim pripadnicima MUP-a koji su poginuli braneći Srbiju. Foto: MONDO/Stefan… »

Roditeljski dodatak na klik: Od danas lakša prijava i u Beogradu

Telegraf 27.02.2018
Do sad je ova usluga sprovedena u Zrenjaninu, Leskovcu i Loznici, a u planu je da se do kraja septembra projekat sprovede u porodilištima širom Srbije. Roditelji novorođenih beba u Beogradu mogu od danas da se iz porodilišta "klikom", a bez… »

Lopate u ruke ili kazne: Evo koliko će Beograđani platiti ako ispred kuća i zgrada ne očiste sneg

Blic 27.02.2018
Ukoliko ne očiste sneg ispred svojih zgrada i kuća, Beograđani bi mogli da plate kaznu od 5.000 dinara, dok je ona za preduzeća deset puta viša! Prema odluci o komunalnom redu propisano je obavezno uklanjanje snega i leda sa određenih površina… »

Akademici i profesori pokrenuli incijativu: Siniši Malom ne dodeliti titulu doktora nauka zbog plagijata

Kurir 27.02.2018
BEOGRAD - Grupa od 339 akademika i univerzitetskih profesora pokrenula je inicijativu kojom se od Univerziteta u Beogradu traži da zbog plagijata ne dodeli titulu doktora nauka gradonačelniku Beograda Siniši Malom. Kako postupak utvrđivanja… »

Još danas glasanje u okviru projekta „Da se radi i gradi po tvom”

Studio B 27.02.2018
Beograđani imaju još jedan dan da glasaju za projekte koje će opštine i grad da sprovedu u narednom periodu u okviru projekta „Da se radi i gradi po tvom”, rekao je danas glavni urbanista Milutin Folić i podsetio da su građani prethodne dve… »

U Beogradu 15 centimetara snega, ali to nije ništa kako je bilo 1962.

Blic 27.02.2018
Visina snežnog pokrivača u Beogradu, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda od 7.00, iznosi 15 centimetara, od čega je pet centimetara novi sneg koji je napadao tokom noći. Kako će prema poslednjim prognozama temperatura u prestonici… »