Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 27.02.2018

Junker u CG: 2025. perspektiva kojom treba ići brzim korakom

Glas Amerike 27.02.2018
Predsjednik Evropske komisije, Žan Klod Junker, rekao je u utorak da će napredak na evropskom putu cijeniti za svaku državu Zapadnog Balkana zasebno, te da će prije ulaska u EU države regiona morati da riješe međusobne granične sporove. Junker… »

Dogovor Trampa i "Boinga", dva predsednička aviona za 3,9 milijardi

Glas Amerike 27.02.2018
Bela kuća je saopštila da je američki predsednik Donald Tramp postigao dogovor sa kompanijom "Boing" da isporuči dva nova predsednička aviona, poznata i kao Air Force One, po ceni od 3,9 milijardi dolara. Zamenik portparola Bele kuće Hogan Gidli… »

Matis - Bošković: Snažno liderstvo Crne Gore na Balkanu

Glas Amerike 27.02.2018
Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković sastao se u utorak u Pentagonu sa američkim sekretarom za odbranu Džejmsom Matisom, s kojim je potpisao sporazum o bezbjednosnim merama za zaštitu tajnih podataka. Matis je dočekao Boškovića uz visoke… »

Nastavljeni sukobi u Siriji uprkos "humanitarnoj pauzi"

Glas Amerike 27.02.2018
Rusija je otpočela dogovorenu "humanitarnu pauzu" u regionu istočne Gute u Siriji, ali su uprkos tome izbile nove borbe. Takođe, nije bilo naznaka da su počele evakuacije civila iz tog područja ili da je počela da pristiže medicinska pomoć… »

Direktorka za komunikacije Bele kuće odbila da odgovara na pitanja o Rusiji

Glas Amerike 27.02.2018
Direktorka za komunikacije Bele kuće Houp Hiks, jedna od najbližih saradnica predsednika Trampa, pojavila se pred kongresnim odborom koji istražuje veze izbornog štaba presdednika sa Rusijom. Ali je odbila da odgovori na pitanja o svom radu u Beloj… »

Borba za očuvanje prirodnog staništa i brojnosti droplje

Glas Amerike 27.02.2018
U Srbiji je počela borba za očuvanje preostale populacija velike droplje, najveće evropska ptice letačice i njenog prirodnog staništa, stepe. Kod nas su droplje visoko ugrožena i strogo zaštićena vrsta. Uz pomoć sredstava Evropske unije i… »

U Srbiji više od polovine đaka nasilno prema vršnjacima

Glas Amerike 27.02.2018
Prema istraživanju sprovedenom u periodu od decembra 2017. do sredine februara 2018. godine, više od polovine učenika sedmog i osmog razreda osnovnih škola, kao i trećeg i četvrtog razreda srednjih škola navelo je da je bilo nasilno prema… »

Stejt Department: Sedam grupa i dva lidera označeni kao teroristi

Glas Amerike 27.02.2018
Stejt Department označio je sedam grupa povezanih sa Islamističkom državom i dvojicu njihovih lidera kao teroriste, u pokušaju da ih spreči da dobijaju bilo kakvu finansijsku podršku, koja bi mogla da stigne iz SAD. Označene su grupe ISIS u… »

Kongresmeni razgovaraju o oružju i mentalnom zdravlju

Glas Amerike 27.02.2018
Dok se učenici koji su preživeli jedan od najvećih školskih masakra u američkoj istoriji spremaju za sutrašnji, bez sumnje emotivno veoma težak povratak u školu, zakonodavci na federalnom i državnom nivou raspravljalju o tome kako da zaštite… »

Tramp postavio menadžera kampanje za reizbor 2020.

Glas Amerike 27.02.2018
Američki predsednik Donald Tramp postavio je republikanskog stratega za digitalne medije Breda Parskejla da bude menadžer njegove kampanje za drugi predsednički mandat 2020. U zvaničnom saopštenju, Parskejl je opisan kao "neverovatan talenat, izabran… »