Izvor: InfoKG/Regioni arhiva vesti 27.02.2018

Arsenijević ponovo izabran za rektora

InfoKG 27.02.2018
Rektor kragujevačkog Univerziteta Nebojša Arsenijević reizabran je na tu funkciju, na mandatni period od tri godine, na današnjoj sednici Saveta ove visokoškolske ustanove. Savet Univerziteta u Kragujevcu čini 19 članova, 13 nastavnika ove… »

Veliki broj linija javnog prevoza i dalje skraćen zbog snega

InfoKG 27.02.2018
Zbog obimnih snežnih padavina i klizavog kolovoza javni gradski i prigradski prevoz putnika u Kragujevcu odvija se otežano, pa autobusi i dalje saobraćaju skraćeno na 15 linija, saopšteno je iz Gradske agencije za saobraćaj. U nastavku pogledajte… »

Prioritetni putevi prohodni, čiste se i pešačke staze (FOTO)

InfoKG 27.02.2018
Prioritetne saobraćajnice u Kragujevcu su prohodne, a radnici “Čistoće” od jutros uklanjaju sneg lopatama i sa pešačkih staza i trotoara, izjavio je za InfoKG šef Zimske službe, Dragan Stevović. Na raščišćavanju kragujevačkih ulica… »

Šabić podneo krivičnu prijavu protiv zaposlenog na Fakultetu medicinskih nauka

InfoKG 27.02.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv NN lica zaposlenog na kragujevačkom Fakultetu medicinskih nauka zbog sumnje da je… »

Neolitska naselja u Narodnom muzeju, restauracija fasade i prilaznog mosta na Muzeju 21. oktobar

InfoKG 27.02.2018
Ukoliko projekti kod Ministarstva kulture "prođu", Narodni muzej predstaviće posetiocima neolitska naselja u mikroregiji slivova reka Gruže i Lepenice, a Muzej 21. oktobar mogao bi da očekuje restauraciju fasade i prilaznog mosta. Gradsko veće donelo… »

Miks Zelenkapićeve i Đevđićeve poetike u Kutiji šibica

InfoKG 27.02.2018
Kroz poetski video rad publici u Kutiji šibica SKC-a sutra od 20 časova biće predstavljene pesme Slavimira Zelenkapića, koje su poslužile kao predložak za audio ostvarenje umetnika Aleksandra Đevđića. Pesme Slavimira Zelenkapića, autora starije… »

Predstava “Lepotica i zver” u Pozorištu za decu (VIDEO)

InfoKG 27.02.2018
Predstava “Lepotica i zver”, reditelja Juga Radivojevića, biće izvedena sutra od 18 časova u Pozorištu za decu. Autor teksta je Igor Bojović, za scenografiju je bio zadužen Dejan Pantelić, a za kostime i maske Maja Mirković. U predstavi… »

"Divlji" taksisti i dalje na meti: Iz saobraćaja isključeno 59 vozila

InfoKG 27.02.2018
U okviru akcije suzbijanja divlјeg auto taksi prevoza na teritoriji grada, u Kragujevcu je tokom februara iz saobraćaja privremeno isključeno 59 taksi vozila. To je saopšteno je iz Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove i najavljeno je da… »