Izvor: Jugmedia arhiva vesti 27.02.2018

Stravična nesreća: Dvojica muškaraca poginula na pružnom prelazu

Jugmedia 27.02.2018
Na pružnom prelazu u Vranjskoj Banji dogodila se noćas stravična nesreća kada je teretni voz naleteo na autobil “opel omega” na obeleženom pružnom prelazu i tom prilikom su na licu mesta, poginuli vozač iz suvozač iz automobila, iz okoline… »

Putevi Srbije: Obazrivo vozite po snegu!

Jugmedia 27.02.2018
Zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa, mogući zastoji i obustave saobraćaja na deonicama državnih puteva I i II reda, upozorvaju iz JP „Putevi Srbije“. Na celoj teritoriji… »

Šahovski spektakl u Nišu: Velemajstor protiv kompjutera

Jugmedia 27.02.2018
Velemajstor Miroslav Tošić i hibridni kompjuterski sistem AHIL 2018 kojim će upravljati njegov tvorac, profesor Elektronskog fakulteta Vladan Vučković, igraće šahovski meč u petak na Univerzitetu Singidunum u Nišu. Vučković je na konferenciji… »

Finansijska rampa za udruženje Niška varoš

Jugmedia 27.02.2018
Veće grada Niša nije danas usvojilo program poslovanja Poslovnog udruženja „Niška varoš“ po kojem je to udruženje, koje okuplja privatne poslodavce iz najužeg gradskog jezgra, trebalo da dobije iz budžeta grada pet miliona dinara. Program… »

SPS Đurović pozvao građane Leskovca da izađu na izbore

Jugmedia 27.02.2018
Lider leskovačkih socijalista Aleksandar Đurović pozvao je danas pristalice i simpatizere SPS-a da 4. marta izađu na izbore za članove saveta mesnih zajednica u Leskovcu i glasaju za izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zato što volimo… »

Obeležena 140. godišnjica oslobođenja od Turaka

Jugmedia 27.02.2018
U Skupštinskoj sali opštine Medveđa juče je održan javni čas povodom obeležavanja stočetrdesetogodišnjice oslobođenja Medveđe od Osmanlijske vlasti. Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić otvorio je javni čas rečima da je svakome od… »

Sinovi pesnicama ubili svoju majku

Jugmedia 27.02.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su D. A. (30) i M. A. (38) iz Trgovišta, zbog sumnje da su ubili svoju majku, odnosno, izvršili krivično delo teško ubistvo. Sumnja se da su oni rukama više puta udarili majku (68), koja… »

Uživajte u zimskim čarolijama još sutra, sledi razvedravanje

Jugmedia 27.02.2018
I dok se u regionu najavljuje pravi ledeni talas sa temperaturama i do 20 stepeni ispod nule, u južnoj Srbiji živa na termometru neće se spustati ispod -5. Ispod nule još u četvrtak i petak, sa blagim porastom temperature, barem po najavi… »

Vanja Bulić: Spasiće nas samo Dušanov zakonik

Jugmedia 27.02.2018
Krajnje je vreme da se zakon u ovoj zemlji primenjuje onako kako je Dušan primenjivao nekad, poručio je večeras publici u Leskovcu poznati srpski novinar Vanja Bulić prilikom predstavljanja svojih knjiga u Leskovačkom kulturnom centru. Dušanovim… »

SNS Poklon slikara zdravstvenim ustanovama i radnicima

Jugmedia 27.02.2018
Zidove zdravstvenih ustanova u Leskovcu od danas će krasiti i slike četvoro leskovačkih umetnika Bratislava Bate Anđelkovića, Jovice Ilića, Marije Petković i Petra Mladenovića, koji su odlučili da svojim donacijama pomognu akciju Saveta za… »