Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 27.02.2018

Vučić iz Nemačke: Važnije je ljubiti zemlju svoje dece, nego svojih predaka

Nova ekonomija 27.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Berlinu da je pred Srbijom težak put u reformama u vladavini prava, kao i teška prepreka koja se tiče rešavanja odnosa Beograda i Prištine. Na konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom… »

Stigla smrtna presuda dizelašima - očekuju se enormne posledice

Nova ekonomija 27.02.2018
Nemački sud odlučio je da gradovi mogu da zabrane vozila koja zagađaju životnu sredinu. Nemački gradovi tako sada mogu da zabrane najstarije dizel automobile, a takva odluka mogla bi da ima enormne posledice na moćnu automobilsku industriju… »

Zbog snega lekarske ekipe beogradske Hitne pomoći sporije stižu

Nova ekonomija 27.02.2018
Zbog snega lekarske ekipe beogradske Hitne pomoći sporije stižu do pojedinih rubnih delova grada, rekla je jutros agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Ekipe Hitne pomoći su prošle noći intervenisale 103 puta, od čega 18 puta na… »

Antić: Toplane rade neprekidno, stabilno snabdevanje

Nova ekonomija 27.02.2018
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je za Radio-Televiziju Srbije kazao da je stabilno i snabdevanje svim ključnim energetnima. "Beogradske elektrane i ostale toplane po Srbiji imaju dovoljne količine gasa. One koje se greju na… »

Rusija uložila veto na rezoluciju UN o Iranu

Nova ekonomija 27.02.2018
Rusija je uložila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN u kojoj se navodi da je Iran prekršio embargo na oružje uveden protiv Jemena. Iran je embargo prekršio tako što nije sprečio da se rakete i dronovi isporuče šiitskim pobunjenicima u… »

Poslodavci moraju da zaštite zaposlene koji rade po hladnoći

Nova ekonomija 27.02.2018
Uprava Ministarstva rada Srbije za bezbednost i zdravlje na radu pozvala je poslodavce da primene propise o zaštiti zaposlenih tokom rada napolju po hladnoći i da im obezbede adekvatnu opremu, tople pomoćne prostorije i tople napitke. Najugroženiji su… »

Slovenački holding Istrabenz prodao je 15,2 odsto udela u Aerodromu Portorož

Nova ekonomija 27.02.2018
Slovenački holding Istrabenz prodao je 15,2 odsto udela u Aerodromu Portorož srpskom biznismenu Miodragu Kostiću i slovenačkoj opštini. Kompanija Hotel Palas Portorož, u vlasništvu Kostića, otkupila je 7,8 odsto udela u operateru aerodroma… »

Bivšoj predsednici Južne Koreje preti 30 godina zatvora

Nova ekonomija 27.02.2018
Južnokorejsko tužilaštvo zatražilo je 30 godina zatvora za svrgnutu predsednicu Park Geun Hje na suđenju za korupciju i zloupotrebu vlasti. Smenu 66-godišnje Park potvrdio je u martu 2017. najviši pravosudni sud u zemlji u okviru korupcijskog… »

Povećan iznos PDV-a koji se vraća za hranu i opremu za bebe

Nova ekonomija 27.02.2018
Poreska uprava Srbije saopštila je da je povećan iznos poreza na dodatu vrednost (PDV) koji se refundira za kupovinu hrane i opreme za bebe, kao i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja, odnosno staratelja. U skladu sa izmenama… »

Grupa profesora i doktora predala zahtev rektoru da poništi doktorat Siniše Malog

Nova ekonomija 27.02.2018
Grupa profesora i doktora predala je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu zahteve da se poništi doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, jer smatraju da je taj rad plagijat i da se Mali ne promoviše u zvanje doktora nauka, a da članovi komisije… »