Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 27.02.2018

Putevi Srbije: Prohodni auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda

Novi magazin 27.02.2018
Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni su za saobraćaj ali se on odvija otežano zbog niskih temperatura, poledice, snežnih padavina i mestimično jakog vetra koji stvara nanose, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi… »

Zbog snega teškoće i za Hitnu pomoć u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Zbog snega lekarske ekipe beogradske Hitne pomoći sporije stižu do pojedinih rubnih delova grada, rekla je jutros agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Ekipe Hitne pomoći su prošle noći intervenisale 103 puta, od čega 18 puta na… »

Elektronska prijava za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja od danas u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Majke novorođenih beba u Beogradu od danas će moći, bez čekanja i odlaska na šalter, dok su još u porodilištu, elektronskim putem da popune zahtev za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja za sve porodilje, za prvo dete ili za materijalno… »

Arsenijević izabran na novi rektorski mandat u Kragujevcu

Novi magazin 27.02.2018
Aktuelni rektor Univerziteta u Kragujevcu i redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Nebojša Arsenijević danas je ponovo izabran za rektora. Novi mandat Arsenijeviću traje tri godine.Kako se navodi u saopštenju, izbor Arsenijevića… »

N1: Grad Zrenjanin prosledio ministarstvu inicijativu za promenu imena

Novi magazin 27.02.2018
Grad Zrenjanin prosledio je Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad, prenela je večeras televizija N1. Kako su naveli, aktuelna vlast u Zrenjaninu, predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS)… »

Omerović: Zločin u Štrpcima velika sramota države Srbije

Novi magazin 27.02.2018
Predsedsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da je zločin u Štrpcima 1993. godine "velika sramota države Srbije". Navodeći da je otmica putnika iz voza na liniji Beograd-… »