Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 27.02.2018

Vučić: Pred Srbijom težak put u reformama i rešavanje odnosa Beograd-Priština

Novi magazin 27.02.2018
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da je pred Srbijom težak put u reformama u vladavini prava, kao i teška prepreka koja se tiče rešavanja odnosa Beograda i Prištine. Na konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom… »

Dačić zahvalio češkim poslanicima na promovisanju istine o Kosovu

Novi magazin 27.02.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas delegaciju čeških poslanika kojima se zahvalio na podršci Srbiji po pitanju Kosova, saopštilo je ministarstvo. Delegaciju predvodi poslanik Češke partije socijal-demokrata Jaroslav… »

Delegacije Prištine i Beograda danas u Briselu nastavljaju razgovore

Novi magazin 27.02.2018
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić predvodiće danas delegaciju Beograda u nastavku pregovaračkog procesa sa Prištinom, koji se održava u Briselu. Predviđeno je da teme razgovora u Briselu budu primena postignutih… »

Batut: U Srbiji od malih boginja obolelo 2.670 osoba

Novi magazin 27.02.2018
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu od oktobra do danas od mаlih bоginjа obolelo je 2.670 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović BatutU Institutu "Torlak" laboratorijski je potvrđeno 1.332 slučaja… »

LDP: Zločin u Štrpcima je ogromna mrlja na savesti društva

Novi magazin 27.02.2018
Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas, povodom 25. godišnjice zločina u Štrpcima, da taj događaj i dalje predstavlja ogromnu mrlju na savesti društva i da Srbija mora da prestane sa politikom ignorisanja i da bude aktivnija u… »

Sisoev: Poseta Lavrova pokazala da je podrška Vučiću uslovljena savezom sa proruskim snagama

Novi magazin 27.02.2018
Poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu pokazala je da je podrška Rusije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću faktički uslovljena njegovim savezom sa proruskim snagama u Vladi, izjavio je agenciji Beta dopisnik uglednog ruskog dnevnika… »

Brnabić i šef iranske diplomatije razgovarali o produbljivanju saradnje

Novi magazin 27.02.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Irana Mohamadom Džavadom Zarifom o mogućnostima produbljivanja veza dve zemlje, pre svega na ekonomskom i trgovinskom planu. Brnabić je ocenila da je zajednički… »

Đilas: Nakon pet godina čekanja dozvole Švajcarci odustali od centrale

Novi magazin 27.02.2018
Kandidat za gradonačelnika liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas kazao je večeras da je pet godina od potpisivanja sporazuma sa Vladom Švajcarske za izgradnju kombinovane centrale za proizvodnju toplotne i električne energije… »

Vučić: Očekujem neizvesnu utakmicu na izborima u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da na predstojećim izborima u Beogradu očekuje veoma neizvesnu utakmicu između liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" i svih ostalih lista. "Mislim da će lista zato što volimo… »

Rasprava o žalbama na presudu Karadžiću 23. i 24. aprila

Novi magazin 27.02.2018
Rasprava o žalbama na prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće održana pred sudom u Hagu 23. i 24. aprila, saopštio je danas sudski Mehanizam u Hagu, pravni naslednik Haškog tribunala. Prvostepenom presudom… »