Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 27.02.2018

Francuski ministar pozvao sirijske snage da poštuju primirje u Guti

Novi magazin 27.02.2018
Šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian pozvao je danas snage sirijskog predsednika Bašara el Asada da poštuju prekid vatre koji je naložila Rusija u istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi kod Damaska, i dodao da to primirje predstavlja priliku za… »

Italijanska mafija možda povezana s ubistvom slovačkog novinara

Novi magazin 27.02.2018
Ličnosti iz italijanskog organizovanog kriminala su možda umešane u ubistvo istraživačkog novinara u Slovačkoj, naveo je kanadski novinar Tom Nikolson. Tela 27-godišnjeg Jana Kučjaka i njegove devojke Martine Kusnirove pronađena su u nedelju… »

Monika Luinski: Afera s Klintonom bila zloupotreba moći

Novi magazin 27.02.2018
Bivša pripravnica Bele kuće Monika Luinski izjavila je da je afera koju je imala s predsednikom Bilom Klintonom bila "flagrantna zloupotreba moći" a ne seksualni napad, prenela je agencija AP. Monika Luinski je u intervjuu za listi Vaniti fer izjavila… »

Više od 30 mrtvih u zemljotresu u Papui Novoj Gvineji

Novi magazin 27.02.2018
Više od 30 ljudi poginulo je u zemljotresu magnitude 7,5 koji je pogodio Papuu Novu Gvineju. Spasilačke ekipe pokušavaju da stignu do planinskih oblasti gde su putevi zatrpani, a telefonske linije ne rade, javili su lokalni mediji jutros, dan posle… »

Škotska i Vels predstavljaju svoje predloge zakona o Bregzitu

Novi magazin 27.02.2018
Vlade Škotske i Velsa predstavile su danas svoje predloge zakona o Bregzitu, s ciljem da sebi vrate neke nadležnosti prenete na Brisel, pre svega u oblastima ribarstva i poljoprivrede, što bi moglo da dovede do ustavne krize. Konkretno, predloženi… »

Vlasti Venecuele traže od UN-a posmatrače za predsedničke izbore

Novi magazin 27.02.2018
Ministarstvo inostranih poslova Venecuele zatražilo je od generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša da uputi posmatrače zadužene za nadgledanje predsedničkih izbora zakazanih za 22. april. "Mi smo u ponedeljak o tom pitanju razgovarali s generalnim… »

Sneg izazvao saobraćajni haos u Velikoj Britaniji

Novi magazin 27.02.2018
Velike snežne padavine su u mnogim delovima Velike Britanije izazvale probleme u drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju i dovele do zatvaranja stotina škola širom zemlje. U istočnim delovima zemlje je već danas bilo na snazi upozorenje o… »

Makron: Carinska unija posle Bregzita bila bi slična kao s Turskom

Novi magazin 27.02.2018
Carinska unija između Velike Britanije i Evropske unije (EU), kako je to predložila britanska opoziciona Laburistička stranka, bilo bi rešenje koje postoji sa Turskom, a ono ne omogućava pun pristup jedinstevnom tržištu, izjavio je danas predsednik… »

Drastičan porast broja antisemitskih incidenata u SAD

Novi magazin 27.02.2018
Izveštaj jevrejske nevladine organizacije "Antidifamaciona liga" (ADL) pokazuje da je broj antisemitskih incidenata u SAD u prošloj godini porastao za 57 odsto, što je najveći skok za dve decenije. U 2017. zabeleženo je 1.986 antisemitskih incidenata… »