Izvor: Politika arhiva vesti 27.02.2018

Vučić: Za region važan angažman Merkelove

Politika 27.02.2018
„Verujem u kompromis, a ne u jednostrana rešenja. Da obe strane nešto izgube, pa makar i da ne budu zadovoljne. Za narod ne bi bilo prihvatljivo da Srbija bude jedini gubitnik”, poručio je u Berlinu Aleksandar Vučić, objašnjavajući stav… »

Spasen vozač iz kamiona, prevezen u bolnicu

Politika 27.02.2018
JAGODINA – Vozač kamiona koji je probio ogradu mosta i ostao da visi iznad Morave skoro dva sata spasen je i prevezen u bolnicu u Ćupriji. Promrzli vozač je iz preventivnih razloga prevezen u bolnicu u Ćupriji. Na auto-putu Beograd - Niš kod… »

Rukometni savez smenio Cvetkovića

Politika 27.02.2018
Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) smenio je na sednici dosadašnjeg selektora Jovicu Cvetkovića. Za smenu Cvetkovića glasali su svi članovi Upravnog odbora, sem jednog. Cvetković je smenjen posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj… »

Dvoje ljudi poginulo na pružnom prelazu kod Vranjske banje

Politika 27.02.2018
Prilikom pokušaja da pređe prugu i pored spuštene rampe na međunarodnoj pruzi Beograd-Niš-Atina, na „opel omegu” naleteo voz . Vranje – Na međunarodnoj pruzi Beograd-Niš-Atina, kod Vranjske banje prošle noći između ponedeljka i utorka, sat… »

Dačić: Broj zemalja koje priznaju Kosovo pašće ispod sto

Politika 27.02.2018
Ministar spoljnih poslova Burundija Alan Aime Njamitve odbacio je navode o bilo kakvim uticajima ili pritiscima da ova zemlja povuče odluku o priznanju. Priština treba da se navikne da u svetu postoje oni koji misle da je odluka o priznavanju Kosova… »

Minesota sa Bjelicom pobedila Bogdanovićev Sakramento

Politika 27.02.2018
SAKRAMENTO – - Košarkaši Minesote pobedili su u noći između ponedeljka i utorka Sakramento rezultatom 118:100 u NBA ligi. Srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović bili su u prvim petorkama dve ekipe. Bjelica je u pobedničkoj ekipi… »

Nemački sud odobrio zabranu dizelaša

Politika 27.02.2018
BERLIN – Savezni upravni sud u Nemačkoj danas je presudio da gradovi u toj zemlji mogu da uvedu zabranu vožnje dizel automobila u okviru borbe protiv zagađenja vazduha. Kako ocenjuje agencija Rojters, to je potez koji će verovatno sniziti vrednost… »

Uhapšena braća osumnjičena za ubistvo majke

Politika 27.02.2018
Nezapamćen zločin na jugu Srbije dogodio se u Pčinjskom okrugu – u Trgovištu kod Vranja. VRANjE – Informativna služba Policijske uprave u Vranju saopštila je jutros da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili D.A. (30) i M.A… »

Antić: Elektroenergetska situacija stabilna

Politika 27.02.2018
Energetska situacija u celoj Srbiji je stabilna i sve toplane u zemlji rade po 24 sata, izjavio je danas ministar rudarstva i energtike Aleksandar Antić. EPS proizvodi dovoljne količine električne energije i nema problema u prenosno-distributivnoj… »

Rusija uložila veto na rezoluciju UN o Iranu

Politika 27.02.2018
Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli je navela da „ukoliko Rusija bude koristila veto za blokiranje akcija protiv Irana, SAD će sa partnerima preduzeti akcije protiv Irana koje Rusija neće moći da blokira”. Njujork - Rusija je uložila veto na… »