Izvor: Pravda arhiva vesti 27.02.2018

Pacoli optužuje: Dačić Burundiju nudio oružje u zamenu za povlačenje odluke o priznavanju Kosova!

Pravda 27.02.2018
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli optužio je danas ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića da je Burundiju nudio oružje u zamenu za povlačenje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova. Pacoli je rekao da "ne bi bili iznenađeni… »

DžONSON uputio ozbiljne pretnje: Ako bude dokaza o hemijskom oružju, krećemo sa napadima na Siriju

Pravda 27.02.2018
Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske vlade ukoliko bude dokaza da je korišćeno hemijsko oružje protiv civila, rekao je danas britanski minitar spoljnih poslova Boris Džonson. - Ako… »

Ovo su makedonski predlozi za naziv države: Zaev ponudio četiri rešenja

Pravda 27.02.2018
Makedonija je iznela četiri predloga za rešenje spora sa Grčkom oko imena, izjavio je danas makedonski premijer Zoran Zaev. Predlozi su Republika Severna Makedonija, Republika Gornja Makedonija, Republika Vardarska Makedonija i Republika Makedonija… »

Rusija mrsi konce: Uložila veto na rezoluciju o Iranu, Amerika besna!

Pravda 27.02.2018
Rusija je uložila veto na britanski nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o Iranu u kojoj se navodi da je ta zemlja prekršila zabranu naoružanja Jemena, time što je dostavila rakete i dronove Šiitima u Jemenu. Za rezoluciju je glasalo 11 zemalja… »

''Pogrešili smo kada smo priznali Kosovo'': Sudbina čeških i srpskih teritorija je slična

Pravda 27.02.2018
Vlast Češke pogrešila je kada je 2008. godine priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je poslanik u češkom parlamentu Jaroslav Foldin, koji boravi predvodi češku delegaciju u poseti Beogradu. Foldin, koji se zajedno s… »

Napad na ruski konzulat u Ukrajini: Desničari bacali upaljene baklje na zgradu (foto/ video)

Pravda 27.02.2018
Ukrajinski krajnji desničari bacali su u ponedeljak upaljenje baklje preko ograde kompleksa ruskog Generalnog konzulata u Odesi, a ogradu kompleksa su isprskali bojom, javljaju danas ukrajinski i ruski mediji. "Nakon što su pevali ukrajinsku nacionalnu… »

Dačić: Može da dođe ko god hoće, priznanje Kosova neće dobiti (video)

Pravda 27.02.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da je spreman da povuče svoj potpis sa Briselskog sporazuma ukoliko ne bude formirana Zajednica srpskih opština na Kosovu. - Ja sam potpisao Briselski sporazum. Nikada ga ne bismo… »

Junkerova ucena: Dajte Kosovo pa možete u EU

Pravda 27.02.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je sinoć da EU ne može da prihvati u svoje članstvo zemlje koje nisu međusobno rešile teritorijalne sporove i naglasio da je na Beogradu i Prištini da odrede kakvog karaktera će biti traženi… »

"Razotkrivanje zavere": Ko je koga hteo da ubije i što se uplašila Kolinda?

Pravda 27.02.2018
Bezbednost lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića je navodno ozbiljno narušena, piše sarajevski portal Dnevni avaz i dodaje da je "razotkrivanje zavere" počelo u januaru, nakon podizanja bezbednosnih mera zbog dolaska hrvatske… »

Damjanović: Prvo egzistencijalne potrebe, pa metro

Pravda 27.02.2018
Kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović posetio je mesto Stubline u obrenovačkoj opštini i razgovarao sa meštanima, rekavši pri tome da Beogradu jeste potreban metro ali da je pre toga potrebno rešiti egzistencijlane potrebe Beograđana… »