Izvor: RTS arhiva vesti 27.02.2018

Vučić u Berlinu o Kosmetu: Neprihvatljivo da Srbija bude jedini gubitnik; Merkel: Cenim Vučićev rad

RTS 27.02.2018
Kancelarka Angela Merkel poručuje da Nemačka ohrabruje Srbiju da nastavi reforme i podržava njenu evropsku perspektivu. Ističe da pregovori o priključenju mogu biti uspešni uz dalje reforme i u svetlu pitanja odnosa sa Prištinom. Ja ne propisujem… »

Dačić Pacoliju: Ima onih koji misle da je priznanje Kosova bila greška

RTS 27.02.2018
Priština treba da se navikne da u svetu postoje oni koji misle da je odluka o priznavanju Kosova bila pogrešna, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući izjavu Bedžeta Pacolija da Dačić navodno nudi oružje u zamenu za… »

Civili ne mogu da napuste Gutu zbog granatiranja

RTS 27.02.2018
Zbog granatiranja humanitarnog koridora u blizini izbegličkog kampa Vafidin, civili ne mogu da napuste sirijsku enklavu istočnu Gutu, izjavio je šef grupe koja kontroliše zonu deeskalacije u Siriji Viktor Pankov. "U devet časova ujutru 27. februara… »

Voz naleteo na automobil kod Vranjske banje, dve osobe poginule

RTS 27.02.2018
Dva muškarca iz okoline Vranja poginula su u saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu kod Vranjske banje. Kako RTS saznaje, nastradali su bili u automobilu na koji je naleteo voz. Teretni voz je saobraćao iz Makedonije ka Nišu, a nesreća se dogodila… »

Završena runda tehničkog dijaloga, moguć neformalni sastanak Vučića i Tačija u Sofiji

RTS 27.02.2018
Dvodnevni razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou, a u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, završeni su danas u Briselu. Naredna runda je sledećeg meseca, a neformalni izvori "Tanjuga" u Briselu kažu da bi se susret, istina… »

Vlada u Skoplju: Četiri imena predlog Nimica, a ne Makedonije

RTS 27.02.2018
Makedonska vlada saopštila je večeras da je posrednik UN Metju Nimic predložio četiri opcije za ime te države i da to nije predložila Makedonija. Vlada u Skoplju je saopštila da premijer Zoran Zaev nije rekao da je Makedonija iznela četiri… »

Junker: Crna Gora može da služi kao primer susedima

RTS 27.02.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je zvaničnoj Podgorici na odnosu prema susedima i poručio da Crna Gora može da služi kao primer ostalim zemljama Zapadnog Balkana. Junker je, u okviru svoje balkanske turneje, na kojoj promoviše… »

Mesić odbio da bude počasni građanin Sarajeva

RTS 27.02.2018
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić odbio je da bude počasni građanin Sarajeva. Stjepan Mesić je za regionalnu televiziju N1 potvrdio da je odbio to priznanje uz objašnjenje da mu se niko od predstavnika Gradske uprave Grada Sarajeva nije javio… »

Uhapšena braća zbog sumnje da su ubili majku

RTS 27.02.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su D. A. (1988) i M. A. (1980) iz Trgovišta, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo. Sumnja se da su oni rukama više puta udarili majku (1950), koja je… »

Zbog snega usporen saobraćaj, ledeni dani do petka

RTS 27.02.2018
Sneg koji je padao više od 30 sati otežava saobraćaj u čitavoj zemlji. Nadležni kažu da su svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni, a putarska preduzeća rade 24 časa, angažujući sve radnike i mehanizaciju. Na ulicama Beograda je 1.600… »