Izvor: Sputnik arhiva vesti 27.02.2018

Četiri opcije za promenu imena Makedonije, protest u Skoplju

Sputnik 27.02.2018
Vlada Makedonije saopštila je da je posrednik UN Metju Nimic predložio četiri opcije za ime te države i da to nije predložila Makedonija. Vlada u Skoplju je saopštila da premijer Zoran Zaev nije rekao da je Makedonija iznela četiri predloga za… »

Junker poslaniku DPS-a: Ne gradimo Evropu ni protiv Rusije, ni protiv Amerike

Sputnik 27.02.2018
Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izrazio je žaljenje što ga je u Crnoj Gori dočekao poluprazan Parlament u kojem nije bilo nikog od predstavnika opozicije tokom njegovog obraćanja crnogorskoj javnosti, poručivši da niko, pa ni on sam… »

Mesić odbio da bude počasni građanin Sarajeva

Sputnik 27.02.2018
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić odbio je da bude počasni građanin Sarajeva, priznanje koje dodeljuje Gradska uprava Sarajeva. Mesić je za regionalnu televiziju N1 potvrdio da je odbio to priznanje uz objašnjenje da mu se niko od predstavnika… »

Srbija pod snegom — zasad ništa vanredno

Sputnik 27.02.2018
Sneg koji od juče neprekidno pada otežava saobraćaj u čitavoj zemlji. Iz Sektora za vanredne situacije kažu da je cela Srbija pod snegom, ali da zasad nijedna jedinica lokalne samouprave nije proglasila vanredno stanje. Putevi u Srbiji su prohodni za… »

Čovek koji je šokirao javnost: „Hrvatska izumire“ je blokirana

Sputnik 27.02.2018
Stranica „Hrvatska izumire“, koju je u subotu na Fejsbuku pokrenuo Marin Strmota, demograf i bivši državni sekretar u Ministarstvu demografije Hrvatske, od ponedeljka više nije dostupna, a Strmota kaže da je ta stranica blokirana iz njemu… »

Todorić ponovo optužuje: Plenković je uništio „Agrokor“

Sputnik 27.02.2018
Bivši vlasnik „Agrokora“ Ivica Todorić ponovo je na svom blogu optužio aktuelnog premijera Andreja Plenkovića da je manipulacijom iskoristio državni sistem da nacionalizuje njegovu kompaniju, pri čemu je, kako navodi, upropastio ne samo porodicu… »

Konferencija u Skoplju: Srbi tražili da se ukloni zastava Kosova, Makedonci sklonili sve

Sputnik 27.02.2018
U Sobranju Makedonije održana je Konferencija parlamentarnih komisija za evropska pitanja država obuhvaćenih procesom stabilizacije i asocijacije JIE-KOSAP, ali bez obeležja zemalja-učesnica. Nakon negodovanja i reakcije delegacije Srbije na zastavu… »

FEST Mančevski: Ne vidim mir ni u Americi, ni kod nas, ni u svetu

Sputnik 27.02.2018
„Ovde je puno zla i gorčine izašlo i nadam se da je sve to iza nas. Hteo bih da vidim mir, a ne vidim ga“, kaže veliki makedonski reditelj Milčo Mančevski. Ja sam na Festu odrastao. To je, uz filmsku akademiju, najvažnija stvar u mom filmskom… »

Pucnjava u stambenoj zgradi u Kazanju (video)

Sputnik 27.02.2018
Nepoznati muškarac otvorio je vatru sa prozora jednog stana u Kazanju. Jedna osoba je poginula, dok su dve ranjene, saopštila je policija. Napadač je uhapšen. Kako pišu mediji, pripadnik Ruske garde je poginuo, dok su ranjeni policajac i jedan… »

Vučić: Bez kompromisa sa Albancima bićemo poput Turske i Makedonije

Sputnik 27.02.2018
Insistiraju oni na tome od 2008. godine, nego su vas neki lagali u Srbiji da oni to ne traže. Nikoga neću da lažem, oni to traže. Ni danas nisam govorio da teče med i mleko. Mi imamo drugačije viđenje o Kosovu. Oni su priznali nezavisnost Kosova… »