Izvor: Srbija danas arhiva vesti 27.02.2018

Goran Vesić: Ulice u Beogradu prohodne, gradski saobraćaj bez zastoja

Srbija danas 27.02.2018
Prestanak padavina očekuje se oko podneva. Sneg pada već 30 sati pri temperaraturama od minus 7 do minus 9, a Beograd put radi u četvrtom pojačanom stepenu angažovanja mehanizacije i ljudstva, rekao je jutros gradski menadžer Goran Vesić. Prema… »

Drama na Moravi: Kamion srušio ogradu mosta, vozač zaglavljen u kabini (video)

Srbija danas 27.02.2018
Saobraćaj u zastoju. Na auto-putu Beograd - Niš kod Jagodine saobraćaj je u prekidu. Kod sela Mijatovac kamion je srušio ogradu mosta, vozač je zaglavljen u kabini, javlja RTS. Naime, do nesreće je došlo oko sedam sati jutros, ali za sada nije… »

Dobro se pripremite za četvrtak: Čeka nas najgori udar ledenog talasa

Srbija danas 27.02.2018
Veliki minusi, sneg, kiša i led će biti prisutni tokom cele nedelje. Meteorolozi upozoravaju na ledene dane u nastavku nedelje, pa će tako temperature ići i do minus 20, dok će tokom dana dostizati najviše minus tri stepena Celzijusa. Ledeni dani… »

Sibirska zima u regionu: Olujni vetrovi, saobraćaj je u prekidu, a snega ima i na primorju (foto/video)

Srbija danas 27.02.2018
Meteorolozi su i za danas izdali upozorenje na opasne hladne talase. Arktička zima sa temperaturama u minusu i jakim olujnim vetrovima, okovala je zemlje regiona, saobraćaj je otežan na svim putnim pravcima, ponegde u prekidu, a snega i minusa ima i na… »

Vučević naložio: Pod hitno ubrzati isplatu subvencija roditeljima čija deca borave u privatnim predškolskim ustanovama

Srbija danas 27.02.2018
Ubuduće će putem sredstava javnog informisanja redovno biti obavešteni roditelji za koje vrtiće je izvršena uplata sredstava, kazali su iz Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu. Na zahtev Gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da se… »

Zimske službe rade neprekidno: Gradonačelnik Novog sada u obilasku grada (foto)

Srbija danas 27.02.2018
Vučević rekao da se na terenu nalazi oko 80 vozila mehanizacije i oko 250 ljudi. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je jutros radnike komunalnih preduzeća koji su angažovani u okviru Zimske službe. On se sa članovima Gradskog štaba… »

Oprez ako danas krećete na put: Zbog snega usporen i otežan saobraćaj u celoj Srbiji

Srbija danas 27.02.2018
Problemi za vozače. Zbog snežnih padavina i jakog vetra vozače očekuje usporen i otežan saobraćaj na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji, a povremeno jači udari vetra dodatno stvaraju probleme vozačima zbog smanjene vidljivosti i manjih snežnih… »

Zajednička konferencija Vučića i merkelove: Smatramo da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego svojih predaka (foto)

Srbija danas 27.02.2018
Vučić je sinoć rekao da u Berlin ide kako bi od nemačke kancelarke čuo kako ona vidi odnos Beograda i Prištine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je Berlin, gde će se sastati sa kancelarkom Savezne Republike Nemačke Angelom Merkel… »

Trivan poručio: Nova topionica u Boru je podvig u domenu ekologije

Srbija danas 27.02.2018
Pitanje zaštite životne sredine je krucijalno za put Srbije ka Evropskoj uniji, istakao je Trivan. Nova topionica u Boru je podvig u domenu ekologije, izjavio je danas u Boru ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i dodao da tamošnjem Rudarsko… »

Danas je svečano položen kamen temeljac: Gradi se druga kula Ušće (foto)

Srbija danas 27.02.2018
Druga kula Ušće će biti simbol promena i svedok svega onoga što je urađeno u prethodnom periodu i onoga što predstoji, istakao je Mali. Gradonačelnik Siniša Mali i članica Odbora direktora „MPC Properties” Tijana Vujović svečano su danas… »