Vojvodina arhiva vesti 27.02.2018

Ljudi rade napolju i na debelom minusu: Ove uslove moraju da ispune poslodavci, ako neće da plate debele kazne

Telegraf 27.02.2018
Obezbeđivanje češćih pauza, pomoćnih prostorija za zagrevanje i toplih zaslađenih čajeva samo su neke od obaveza. U Srbiji vlada prava zima, temperatura danima ne prelazi u plus, a za sutra je prognoziran najhladniji talas od čak 16 stepeni ispod… »

Autobusi GSP-a ne idu ka Grabovu, saobraćaj usporen i otežan

Radio 021 27.02.2018
Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad", zbog snega ne saobraćaju ka Grabovu. Kako poručuju u GSP-u za 021.rs, jutros je situacija bila lošija nego što je to bio slučaj tokom jučerašnjeg dana. U međuvremenu se situacija… »

MUP: Uhapšen osumnjičeni za krađu cigareta iz trafike u Futogu

Moj Novi Sad 27.02.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, u saradnji sa kolegama iz Sremske Mitrovice, uhapsili su Šapčanina D. I. (34), osumnjičenog za krivično delo teška krađa. On je uhapšen pod sumnjom da je u januaru, zajedno sa B. D. (32)… »

Konačno počela isplata subvencija za boravak u privatnim vrtićima

Radio 021 27.02.2018
Nakon apela portala Bebac, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu saopštila je da će konačno početi isplata subvencija roditeljima za boravak u privatnim vrtićima. Ekipa portala Bebac danas je zatražila da se hitno reši problem roditelja… »

Isključenja struje za sredu, 28. februar

Moj Novi Sad 27.02.2018
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u Novom Sadu, Čeneju i Beočinu. Novi Sad: • od 8 do 14 sati: povremeno u pojedinim ulicama naselja Klisa • povremeno između 8.30 i 10.30 sati… »

Do ponedeljka zatvorena bečejska jodna banja

Dnevnik 27.02.2018
BEČEJ: Služba fizikalne medicine i rehabilitacije pri Domu zdravlja Bečej od danas ne radi. Na vratima stoletne zgrade, popularne bečejske Jodne banje, piše da je do neplanirane pauze došlo zbog ekstremno niske temperature i loših vremenskih… »

ZIMSKA SLUŽBA: Prioritet putevi ka školama, vrtićima i domovima zdravlja

Moj Novi Sad 27.02.2018
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je jutros radnike komunalnih preduzeća koji su angažovani u okviru Zimske službe. On se sa članovima Gradskog štaba za vanredne situacije uputio u obilazak grada kako bi se uverio kakvo je stanje na… »

Srbija pod snegom — zasad ništa vanredno

Sputnik 27.02.2018
Sneg koji od juče neprekidno pada otežava saobraćaj u čitavoj zemlji. Iz Sektora za vanredne situacije kažu da je cela Srbija pod snegom, ali da zasad nijedna jedinica lokalne samouprave nije proglasila vanredno stanje. Putevi u Srbiji su prohodni za… »

Uskoro spomenik Matiji Korvinu u Subotici

Dnevnik 27.02.2018
Ispred Rajhlove palate u Subotici uskoro bi trebalo da bude podignut spomenik Matiji Korvinu. To je odlučeno na današnjoj sednici Gradskog veća, a novac za podizanje spomenika je obezbedio Lajoš Čakanj, prenosi portal subotica.com. Povodom 560 godina… »

Sombor: Snežna idila ili snežne muke?

RTV 27.02.2018
SOMBOR - Idilična slika Sombora zavejanog snegom ili sneg koji zadaje muke vozačima i pešacima. Zavisi kako se gleda. Upravo tako je Sombor izgledao danas nakon što je posle dan i po prestao da pada sneg. Napadalo ga je oko 15 centimetara, a tokom… »