Vojvodina arhiva vesti 27.02.2018

U četvrtak i do minus 20, košava do nedelje

RTV 27.02.2018
NOVI SAD - Meteorolozi upozoravaju na ledene dane u nastavku nedelje, pa će tako temperature ići i do minus 20, dok će tokom dana dostizati najviše minus tri stepena Celzijusa. Ledeni dani potrajaće do petka, kada će nas ujutro dočekati kiša… »

Sneg prestao da pada, Zimska služba čisti grad

NoviSad.com 27.02.2018
Novi Sad – Posle gotovo dva cela dana, sneg je prestao da pada, a saobraćaj u gradu je i dalje otežan. Sve ekipe zimskih službi gradskih preduzeća su na terenu i pokušavaju da uklone snežne nanose sa puta. Posipa se so i rizla, a čisti se i… »

Uhašen zbog krađe "pežoa" u Novom Sadu

RTV 27.02.2018
NOVI SAD - Policija u Novom Sadu uhapsila je D. K. (39), zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se tereti da je, pre nedelju dana, u Novom Sadu ukrao "pežo" jednom Šiđaninu. Policija je identifikovala… »

Konačno počela isplata subvencija za boravak u privatnim vrtićima

Radio 021 27.02.2018
Nakon apela portala Bebac, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu saopštila je da će konačno početi isplata subvencija roditeljima za boravak u privatnim vrtićima. Ekipa portala Bebac danas je zatražila da se hitno reši problem roditelja… »

Isključenja struje za sredu, 28. februar

Moj Novi Sad 27.02.2018
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u Novom Sadu, Čeneju i Beočinu. Novi Sad: • od 8 do 14 sati: povremeno u pojedinim ulicama naselja Klisa • povremeno između 8.30 i 10.30 sati… »

Do ponedeljka zatvorena bečejska jodna banja

Dnevnik 27.02.2018
BEČEJ: Služba fizikalne medicine i rehabilitacije pri Domu zdravlja Bečej od danas ne radi. Na vratima stoletne zgrade, popularne bečejske Jodne banje, piše da je do neplanirane pauze došlo zbog ekstremno niske temperature i loših vremenskih… »

Saobraćaj u gradu usporen, glavne saobraćajnice prohodne

Dnevnik 27.02.2018
NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije obišli su jutros radnike komunalnih preduzeća angažovane u okviru Zimske službe i uverili se, kako se navodi u saopštenju, da je kroz sve ključne… »

Srbija pod snegom — zasad ništa vanredno

Sputnik 27.02.2018
Sneg koji od juče neprekidno pada otežava saobraćaj u čitavoj zemlji. Iz Sektora za vanredne situacije kažu da je cela Srbija pod snegom, ali da zasad nijedna jedinica lokalne samouprave nije proglasila vanredno stanje. Putevi u Srbiji su prohodni za… »

Matija Korvin dobija spomenik u Subotici

Subotica.com 27.02.2018
Na današnjoj sednici Gradskog veća odlučeno je da ispred ograde Rajhlove palate bude podignut spomenik Matiji Korvinu. Sredstva će biti obezbeđena iz privatne donacije. Spomenik će biti podignut u ulici koja već nosi njegovo ime, a povod je 560… »

Sombor: Snežna idila ili snežne muke?

RTV 27.02.2018
SOMBOR - Idilična slika Sombora zavejanog snegom ili sneg koji zadaje muke vozačima i pešacima. Zavisi kako se gleda. Upravo tako je Sombor izgledao danas nakon što je posle dan i po prestao da pada sneg. Napadalo ga je oko 15 centimetara, a tokom… »