Politika arhiva vesti 03.03.2018

Dačić: Albanci već imaju svoju državu. Ko još ima dve?!

Blic 03.03.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je u intervjuu za RT da živimo u „vremenu antiruske histerije“, te da se Srbija neće pridružiti sankcijama. On je naveo da Srbija pripada Evropi geografski, politički i istorijski, te da nikada nije… »

Izbori u Beogradu GIK:Pravo glasa na izborima u Beogradu ima 1.606.931 birač

Večernje novosti 03.03.2018
Pravo glasa na izborima za Skupštinu grada Beograda u nedelju, 4. marta, imaće 1.606.931 birač. Pravo glasa na izborima za Skupštinu grada Beograda u nedelju, 4. marta, imaće 1.606.931 birač, utvrdila je Gradska izborna komisija. Komisija je Odluku… »

Junker objasnio: Evo zašto Unija od Srbije ne može da traži ono što je zahtevala od Ukrajine!

Pravda 03.03.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da tokom posete Zapadnom Balkanu „nije tražio od Srba da biraju (između Rusije i EU), zato što oni moraju da imaju normalne odnose sa Rusijom i da imaju najbolje moguće odnose s Evropskom… »

Komandant Kfora: Razmena teritorija? To nije odluka koja se donosi samo u Prištini i Beogradu

Pravda 03.03.2018
Komandant Kfora Salvatore Kuoči rekao je da ne zna da li je ideja o razmeni teritorija između Srbije i Kosova samo ideja ili su to spekulacije, ali da je to nešto što "može da podstakne druge situacije širom Balkana", prenose prištinski mediji. "Mi… »

Vučić čestitao Radevu i Borisovu nacionalni praznik Bugarske

Večernje novosti 03.03.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Republike Bugarske Rumenu Radevu nacionalni praznik te zemlje - Dan oslobođenja od osmanske vladavine. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku… »

Dve optužnice za skladištenje opasnog otpada

RTV 03.03.2018
BEOGRAD - Posle završene istrage povodom tona otpada otkrivenih u centru obrenovačkog sela Vukićevica i u Markovića kraju, tužilaštvo je podnelo optužnicu protiv dve osobe, piše "Politika". Prema nezvaničnih saznanjima lista, svakom od optuženih… »

Zekić Bujoševiću: Znam zašto ste utišali ton Vesiću...

Telegraf 03.03.2018
Javni servis ima zakonom jasno propisane obaveze kada je reč o predstavljanju lista i kandidata, te stoga pita Bujoševića - šta je, igrajući se reglerima i utišavajući jednog od učesnika debate, hteo da uradi? Član Saveta Regulatornog tela za… »

Vučić u utorak na trilaterali u Mostaru: Sa Kolindom kod Čovića

Kurir 03.03.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u utorak u Mostaru, gde će biti podržan trilateralni sastanak Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Predsednika Srbije i predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović u Mostaru će dočekati… »

Er Srbija ukinula besplatno piće i obrok na svojim letovima

Radio 021 03.03.2018
Na letovima Er Srbije više nema besplatnih pića i obroka. Kako prenosi N1, umesto toga, putnici nacionalnog avioprevoznika takvu uslugu moraće da doplate, što je potez koji poznavaoci prilika tumače kao korak ka prelasku te kompanije na takozvani… »

Bura u skupštini: Vladimiru Đukanoviću još jedna funkcija, opozicija oštro protiv

Kurir 03.03.2018
Administrativni odbor Skupštine Srbije dao je juče saglasnost poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću za obavljanje još jedne funkcije. Đukanović je dobio pozitivno mišljenje da obavlja i funkciju člana Nadzornog odbora u preduzeću „Junet… »